Translate

joi, 13 martie 2014




                                              Cum trebuie sa fie o Marturie


          J.N.Darby



          Intrebare : Ce-i lipseste unei adunari ca sa inceteze sa mai fie o marturie a lui Dumnezeu ?

          Raspuns : In ce ma priveste, intrebarea este profund gresita, - ideea ca scopul care conduce gandurile sfintilor, este ca ei reprezinta marturia pe care o dau. Acest gand nu este nou pentru mine, si asupra caruia am insistat, de mai mult  timp, - poate de 30 sau 40 de ani - si anume, ca in orice loc unde o adunare, unde cei care o alcatuiesc, isi propun sa fie o marturie, va fi doar marturia propriilor slabiciuni si a incapacitati lor ; pentru ca obiectivul straduintei lor este omul. Daca au un obiectiv bun, ei vor fi o marturie ; dar a fi o marturie nu este niciodata scopul principal.
           A-L avea pe Hristos - inteleg practic, a umbla cu El, a-L urma, a avea comuniune cu Tatal si cu Fiul, a umbla intr-o ascultare si smerenie sincera ; a trai intr-o dependenta de Hristos realizand si avand taina Sa cu noi, si realizand dragostea Tatalui ; avand simtamintele noastre spre lucrurile de sus, umbland cu rabdare si incredere prin aceasta lume, - este tot ceea ce trebuie sa cautam. Daca le realizam, vom fi o marturie, individuala sau colectiva, dar avand mai intai aceste lucruri ; si ele ne formeaza prin har, sa realizam ca suntem una ( adica o marturie). Dar a cauta sa fim o marturie sau a incerca sa realizam unitatea, nu va duce la unitate. Moise nu cauta ca fata lui sa straluceasca, si el chiar nu stia ca straluceste ; dar fata lui stralucea pentru ca a fost in prezenta lui Dumnezeu.
          Dupa ceea ce am putut vedea, peste tot unde crestinii s-au straduit sa fie o marturie, au devenit plini de ei insisi, pierzand simtul cu privire la starea lor (adica plini de ei insisi), imaginandu-si ca au mult din Hristos. O fata care straluceste nu se vede pe sine insusi. O inima sincera este ocupata cu Hristos ; si intr-un anumit sens si intr-o anumita masura, eul este dat la o parte. Gandirea adevarata este sa nu gandesti nimic despre tine insuti - in afara de ceea ce trebuie sa judecam in noi. Nu puteti gandi la a fi o marturie fara sa va ganditi ca sunteti una, si iata ca va ganditi atunci la voi, si dupa cum am spus mai inainte, intotdeauna am vazut ca duce la declin.  
                                                                 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze