Translate

joi, 28 august 2014




                                                    Asemenea lui Hristos


           "Pentru ca cetatenia noastra este in ceruri, de unde Il si asteptam ca Mantuitor pe Domnul Isus Hristos, care va transforma trupul smereniei noastre in asemanare cu trupul gloriei Sale, potrivit lucrari puterii pe care o are, de a-Si supune chiar toate lucrurile. ( Filipeni 3:20,21)


          Care este nadejdea celui care poate sa spuna cu adevarat : eu sunt un chemat, eu sunt una cu Hristos ? Este  "premiul chemarii de sus a lui Dumnezeu, in Hristos Isus" ( Filip.3:14). Acesta este o realitate : Hristos este asezat la dreapta lui Dumnezeu in toata frumusetea si gloria Sa ; si asteptarea noastra, este de a-L vedea "cum este" si de a fi asemenea Lui ( 1 Ioan 3:2).
          Tatal gloriei, care ne vede astazi in toata slabiciunea si nedesavarsirea noastra, are in vedere ceea ce vom fi impreuna cu Hristos, ca rezultat al lucrarii Sale. El ne-a facut asemenea lui Hristos, si cand Il vom vedea asa cum este, trupul smereniei noastre va fi asemenea trupului gloriei Sale. Ce gand minunat ! Fiecare credincios va fi un vas umplut cu glorie ; mii de vase trebuie sa fie umplute cu gloria Sa. Dumnezeu va face din voi - si din mine - unul din acestea.
          Exista doua aspecte cu privire la aceasta : pe de-o parte, Dumnezeu se ocupa de fiecare inima intr-un mod individual ; pe de alta parte, Dumnezeu face din voi un element dintr-o zidire, dintr-o cetate, unde fiecare piatra straluceste si lumineaza , reflectand gloria lui Hristos. Acolo, toti sfintii Il vor proclama pe Hristos inaintea lui Dumnezeu, pentru ca ei vor reflecata gloria Sa.

                    ( Le Seigneur est proche - Domnul este aproape )               G.V.Wigram

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze