Translate

marți, 23 septembrie 2014




                                  Meditatii asupra Romani 8:26-39
                                                                      - V -


          J.N.Darby


          Acest capitol ne arata starea normala a crestinului : nicio condamnare, nicio despartire. Exista totusi o tristete pentru noi, deoarece ne aflam in mijlocul unei creatii cazute ; dar apoi, pe deoparte Duhul Sfant devine un Duh de cereri, mijlocind cu suspine de nespus si , pe de alta parte, Dumnezeu face ca toate lucrurile sa lucreze spre binele celor care-L iubesc. Crestinii sunt infatisati aici cu caracterul "celor care Il iubesc pe Dumnezeu", pentru ca Dumnezeu i-a predestinat, chemat, indreptatit si glorificat.
      Crestinul isi desfasoara activitatea, si in acelasi timp se odihneste in Dumnezeu. Daca eu ma odihnesc in El, voi gasi ca orice imprejurare in care ma aflu, devine mijlocul pe care Dumnezeu il foloseste pentru a-mi face bine, caci stiu ca Dumnezeu ma iubeste. Apostolul se glorifica in siguranta acestor lucruri.
          Toate lucrarile dragostei lui Dumnezeu sunt aratate aici, in afara de sfintenie. Duhul ne preocupa cu Dumnezeu care vrea sa fim asemenea chipului Fiului Sau, "pentru ca El sa fie Cel intai-nascut intre mai multi frati" ; ceea ce pentru noi se va implini deplin la inviere. Cu acest Hristos din glorie vom fi facuti asemenea ; "vom purta chipul Celui ceresc".
          Sfintirea, dragostea, puterea lui Dumnezeu, ca si dreptatea Sa, s-au aratat pentru noi in Hristos. "Daca Dumnezeu este pentru noi, cine este impotriva noastra ?" Dumnezeu este pentru noi. Acesta este fundamentul increderii noastre totale ; este o odihna pe care nimic nu o poate tulbura. Impotrivire, insulte, suferinte, chiar pacatul, nu-L impiedica pe Dumnezeu sa fie pentru noi. Dumnezeu este pentru noi in ce privesc pacatele noastre, caci El ne-a indreptatit. Nu a crutat pe propriul Sau Fiu. In loc sa se debaraseze de pacatosi, El S-a debarasat de pacate dandu-L pe Fiul Sau. Satan si constiinta ma acuzau : Dumnezeu m-a indreptatit. Satan il acuza pe Iosua, Dumnezeu il indreptatea : este spus, "Nu este acesta un taciune smuls din foc ?" (Zah.3:2). Dumnezeu Insusi este pentru noi ; este cu mult mai mult de a fi indreptatiti inaintea Lui prin sangele lui Hristos. Putem concluziona si afirma ca Dumnezeu va fi pentru noi in toate imprejurarile, in toate nevoile noastre, oricare ar fi ele.
          Hristos este temelia acestei certitudini ; El a murit, a inviat, este asezat la dreapta lui Dumnezeu. Moartea este dovada dragostei lui Hristos pentru mine ; este la dreapta lui Dumnezeu pentru ca El m-a iubit ; dragoste Sa mijloceste pentru mine. Nu trebuie sa ne ingrijoram de ce va fi ; Dumnezeu este pentru noi. Este ceva care ne priveste, in care El nu poate fi cu noi ? Creatura este slaba ; Dumnezeu este atotputernic ; El este pentru noi. Cine poate pune o piedica realizarii planurilor Sale de dragoste ?
          Aceasta ma leaga de El. Dragostea lui Dumnezeu in Hristos a intrat in detaliile imprejurarilor mele temporare. Scopul lui Dumnezeu, si care explica tot ceea ce ni se intampla, este de a ne face asemenea chipului Fiului Sau si de a ne bucura impreuna cu El de toata gloria si fericirea in care El se afla. Dumnezeu este pentru noi : acesta nu este un adevar pe care sa-l primim cu raceala, ci este un izvor de adanca bucurie si de incredere fara margini.      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze