Translate

duminică, 19 octombrie 2014




                                                               Ingerii 
                                                                  - VII -


          Adrien Ladrierre


               Lucrarea lui Satan dupa rapirea Adunarii

          Vrem sa vedem acum care va fi lucrarea lui Satan cand sfintii vor fi la Domnul, si ce sfarsit ii este destinat. Dupa ce credinciosii vor fi rapiti in cer, si cand cei necredinciosi, cei "care nu au ascultat de Evanghelia Domnului nostru Isus Hristos" (2 Tes.1:8), au fost lasati, pe pamant vor veni necazuri ingrozitoare. Oamenii care nu au primit dragostea adevarului ca sa fie mantuiti, vor fi lasati prada ratacirilor, minciunii si faradelegii (2 Tes.2:9-11), si Satan ii va duce tot mai mult spre rau. Il vor urma, in ciuda judecatilor lui Dumnezeu care vin peste ei ca sa-i avertizeze, si nu se vor pocai (Apoc.9:20,21). Acum, Satan si ingerii sai au inca acces in cer, nu pentru a se bucura fara indoiala, ci pentru a acuza acolo pe cei credinciosi (Iov 1 ; Efes.6:12 ; Luca 10:18). Dar o mare batalie va avea loc in cer ; arhanghelul Mihail si ingerii sai va lupta impotriva lui Satan si a ingerilor sai. Satan va vrea sa pastreze acest loc de putere si autoritate, dar el va fi invins si aruncat pe pamant, el si ingerii lui, si nu se va mai gasi niciodata loc pentru ei in cer. Atunci, ne este zis, "vai de pamant si de mare", adica de toate natiunile si popoarele, "pentru ca diavolulul a coborat la voi, cuprins de manie mare, stiind ca are putin timp" (Apoc.12:7-12).
          Si ce va face el pe pamant ? Doua lucruri : va insela pe oameni si-i va ridica la revolta pe fata impotriva lui Dumnezeu, caci el este "cel care amageste intreg pamantul locuit", si va persecuta pe sfintii care vor fi atunci pe pamant. Acesti sfinti nu vor fi ca cei de astazi scosi din orice natiune, caci in Biserica, nu exista nici iudeu, nici grec ; nicio nationalitate : Hristos este totul in toti (Col.3:11). Dar in timpul despre care vorbim, va fi in mijlocul natiunilor o ramasita iudaica credincioasa, care va astepta eliberarea si care, in mijlocul suferintelor, va da marturie despre Dumnezeu. Impotriva acestor credinciosi isi va arata diavolul furia sa. "Si balaurul s-a maniat pe femeie si a mers sa faca razboi impotriva ramasitei semintei ei, a celor care pazesc poruncile lui Dumnezeu si au marturia lui Isus" (Apoc.12:17). Fara indoiala ca, printre natiuni, vor fi persoane convertite prin misiunea ramasitei credincioase iudaice care vor vesti Evanghelia imparatiei. Si acestia vor fi persecutati.
          Diavolul va avea ca instrumente ale rautatii sale doi oameni imbracati cu putere imperiala, si care sunt reprezentati prin imaginea a doua fiare. Primul, care va fi un imparat puternic, stapanind asupra occidentului, "balaurul i-a dat puterea lui si tronul lui si autoritate mare", "si-a deschis gura pentru hule impotriva lui Dumnezeu" si "i s-a dat sa lupte impotriva sfintilor si sa-i invinga". Celalalt instrument al lui Satan este Antihrist, profetul mincinos, omul pacatului, care va pretinde a fi Hristos in Iudea, si care se va alia cu prima fiara, pe care o va sprijini cu vicleniile sale diabolice, facand minuni mari, inseland pe oameni, conducandu-i sa se inchine imaginii primei fiare, si omorandu-i pe toti cei care refuza sa comita acest act de idolatrie (Apoc.13 si 2 Tes.2:4-10). Apoi balaurul, fiara si profetul mincinos vor trimite mesageri nelegiuiti, imbracati cu putere diabolica si facand minuni, la imparatii de pe pamant pentru a-i strange sa lupte impotriva lui Dumnezeu, Cel Atotputernic (Apoc.16:13,14). Ce nebunie, ce indrazneala ! Dar aceasta este puterea lui Satan aupra celor care resping adevarul. Apoi vedem aceasta multime de imparati si armatele lor, condusi de fiara si de profetul mincinos, dar inspirati de Satan, luptand impotriva Domnului care coboara din cer, inarmat cu puterea Sa cea mare. El nimiceste pe imparati si armatele lor ; fiara si profetul mincinos sunt aruncati de vii in iazul de foc, si Satan, apucat de un inger, este legat si aruncat in Adanc, unde va fi locuinta sa pentru o mie de ani, timp in care nu va mai putea face niciun rau. Pamantul, fericit sub toiagul dreptatii si pacii Domnului Isus, va fi eliberat de aceasta prezenta rea. Dar cei o mie de ani se vor sfarsi, Satan va fi eliberat si omul va fi pus la proba pentru ultima oara. Lunga sa captivitate nu-l va schimba ; va fi inca o data inselatorul, tatal minciunii, si nu va iesi din inchisoare decat sa rataceasca pe oameni. Aceia dintre ei care se vor supune lui Hristos din prefacatorie (Ps.18:44), nu vor fi schimbati prin binecuvantarile de care s-au bucurat sub imparatia Domnului. Vor pleca urechile la inselatoriile lui Satan, si se vor aduna pentru a face razboi impotriva sfintilor, si prin ei , lui Dumnezeu Insusi. Focul va cobori din cer de la Dumnezeu si-i va nimici. Si cu privire la Satan, potrivnicul, timpul sau s-a sfarsit, istoria sa a ajuns la final, biruinta lui Hristos este deplina. Satan va fi aruncat in iazul de foc si pucioasa de unde nu va mai iesi. Se va alatura fiarei si profetului mincinos, si vai! in acest foc pregatit pentru el si ingerii lui, vor fi aruncati toti cei care au ascultat de el, in loc sa asculte de Dumnezeu (Apoc.19:19-21 ; 20). Ce bucurie sa apartinem lui Isus pentru a scapa de un sfarsit atat de groaznic, si de a fi sub aripile Sale la adapost de vicleniile celui rau.    

          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze