Translate

miercuri, 29 octombrie 2014




                                                        Nu te teme, turma mica


               "Nu te teme, turma mica, pentru ca Tatal vostru a gasit cu placere sa va dea Imparatia...Ferice de robii aceia pe care, venind, stapanul ii va gasi veghind. Adevarat va spun ca se va incinge si ii va pune sa stea la masa si, apropiindu-se, le va sluji".  (Luca 12:32,37)


          Henri Rossier


          Domnul rezuma prin aceste cuvinte toate indemnurile pe care Le-a dat in acest capitol. Dupa ce a detaliat toate motivele de care ne putem teme, El zice : "Nu te teme"! Voi sunteti o turma mica in mijlocul acestei multimi ostile. Ca si copii ai lui Dumnezeu ar trebui sa fim mai increzatori in dragostea Sa. Nu ne putem increde in numarul nostru, in puterea noastra sau in inteligenta noastra, ci putem sa ne incredem in El. Si vedeti ce lucruri mari a facut Tatal pentru micuta turma! "A gasit placere" - in totalitate fara noi, care suntem fara niciun merit pentru a le primi; "Tatal a gasit placere" - si ne-a pus intr-o relatie cu El Insusi ca preaiubiti ai Sai; "sa ne dea" - nu doar pentru un timp, oferindu-ne o bucurie trecatoare, ci "sa ne dea"; ne da la propriu "imparatia" - imparatia Tatalui, cerul! Harul fara plata al lui Dumnezeu, acesta preocupare si dragostea Sa sunt lucrari care umplu de incredere inima micutei turme!
          Imparatia este a noastra, o avem, putem sa intram  astazi si maine si in fiecare zi. Dar, pentru a ne bucura, trebuie sa facem cateva lucruri. Pentru a intra in casa noastra, avem nevoie de cheie. Domnul aseaza aceasta cheie in mana ucenicilor Sai; le descopera secretul prin care puteau sa intre astazi in stapanirea a ceea ce ei vor avea pentru totdeauna. "Vindeti ce aveti si dati milostenie; faceti-va pungi care nu se invechesc, o comoara care nu se pierde, in ceruri, unde hotul nu se apropie, nici molia nu strica. Pentru ca, unde este comoara voastra, acolo va fi si inima voastra" (v.33,34). Secretul care ni L-a incredintat, este sa nu avem nimic in stapanire aici pe pamant, de a rupe orice legatura care ne tine legati de lucrurile pamantesti; ne putem folosi de aceste lucruri, care sunt lasate pentru administrare in mainile noastre, pentru a ajuta pe cei saraci si lipsiti, devenind astfel mana Tatalui care stie ca ei au nevoie de aceste lucruri; acestea conducand la a ne face o comoara in cer. Inima atasata de aceasta comoara din cer, trebuie sa mai faca inca un lucru : "Mijlocul sa va fie incins, si lampile aprinse; si voi fiti asemenea oamenilor care-l astepta pe stapanul lor, oricand se va intoarce de la nunta, ca, atunci cand va veni si va bate, sa-i deschida indata" (v.35,36). Trebuie sa luam acum o atitudine de asteptare a Celui care a plecat, dar care este gata sa vina. Se poate sa avem mijlocul incins pentru slujire, pentru umblare, pentru lupta si pentru inchinare. In acest pasaj trebuiau ca ei sa fie incinsi pentru asteptare. Trebuie sa veghem asupra gandurilor si sentimentelor noastre, asupra a tot ceea ce ar putea sa ne distraga si sa ne impiedice sa auzim pasii Mirelui care se apropie. Lampile aprinse nu se refera aici la marturie, ci la vigilenta ca lupta impotriva somnului.
          Daca Domnul lor va veni la a doua sau la a treia straja, "ferice de robii aceia pe care, venind, stapanul ii va gasi veghind. Adevarat va spun ca se va incinge si ii va pune sa stea la masa si, apropiindu-se, le va sluji". Le va da mai mult decat imparatia, mai mult decat bunurile Sale, mai mult chiar decat bucuria Sa. Ceea ce va face pentru ei depaseste masura, daca ar fi o masura la dragostea Sa! Il vom vedea, incingandu-si, El, Stapanul, insemnele de slujitor, asa cum a fost si cum El vrea sa fie totdeauna pentru noi; Il vom vedea coborandu-se, placandu-I sa se coboare in glorie! Pentru ce ? Pentru a sluji El Insusi robilor Sai. Si cum ne va sluji ? Asa cum doar El, slujitorul prin excelenta, stie sa slujeasca. Aceasta nu va fi nici rascumpararea, nici spalarea picioarelor noastre (Marcu 10:45; Ioan 13:4,5); atunci ne va avea la El, noi insine desavarsiti in dragoste. Vom intelege aceasta dragoste fara margini si Il vom lasa sa o faca. Nu vom spune ca Petru : Nu vei cobora niciodata in aceasta pozitie. Nu ne vom mira sa-L auzim spunandu-ne : slujirea Mea este raspunsul la a ta. Raspunsul la slujirea mea! Un astfel de raspuns nu poate decat sa ma smereasca profund astazi, dar in glorie voi intelege, adorand, ca slujirea Sa glorifica etern dragostea Sa, si Il voi lasa sa ma iubeasca cu placere, dandu-I in schimb toate sentimentele unei inimi capabile sa sondeze dragostea desavarsita a Domnului si Mantuitorului meu. "O, adanc al bogatiilor si al intelepciunii lui Dumnezeu! ... A Lui fie gloria pentru totdeauna! Amin" ( Rom.11:33.36).

               Le Seigneur este proche - Domnul este aproape    
         
         


       

               

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze