Translate

miercuri, 31 decembrie 2014



                                                  Hristos este Cel care tine cheia


                "Acestea le spune Cel Sfant, Cel Adevarat, care are cheia lui David, care deschide si nimeni nu va inchide, si care inchide si nimeni nu va deschide" (Apoc. 3:7)
                                                                                                       

          O impotrivire violenta si agresiva se manifesta in tarile unde predicarea Cuvantului este interzisa ; totusi, totul este in mana Domnului. Am dorinta ca Evanghelia sa fie predicata in astfel de tari, insa piedicile sunt multe si mari ; dar mangaierea mea este sa stiu ca Hristos are cheia si toata puterea lui Dumnezeu la dispozitie. "Acestuia, portarul ii deschide" ( Ioan 10:3) ; asa era, dupa cum L-am vazut in Evanghelii, atunci cand Isus S-a aratat. Nimeni nu a putut inchide usa marturiei pe care El a dat-o. Toate puterile de pe pamant - fariseii, invatatorii legii, preotii de seama, guvernatorii, Pilat si Irod, aceste vulpi (vezi Luca 13:32) - nu au putut impiedica o singura oaie pierduta sa auda glasul bunului Pastor in timp ce El era pe pamant.
          La fel este astazi ca si ieri. Aceasta este siguranta noastra atunci cand predicam Evanghelia ; caci, in ciuda deplinei libertati cu care suntem binecuvantati in tara noastra atat de privilegiata, nu as putea conta nici macar pe un singur an, daca nu as avea aceasta simpla promisiune : "am pus inaintea ta o usa deschisa, pe care nimeni nu poate sa o inchida" (Apoc.3:8). As putea sa merg fara teama in orice tara, oricare ar fi imprejurarile exterioare, daca vad ca Domnul a deschis o usa inaintea mea.
          Noi trebuie bineinteles sa ne sprijinim bucurosi cu toata increderea pe bratul Celui care tine cheia si poseda sufletele noastre prin rabdarea noastra(Luca 21.19). Vor fi permanent imprejurari care necesita credinta noastra, si Dumnezeu va ingadui ca aceste imprejurari sa apara, pentru ca sa realizam ca fara El noi nu putem face nimic ( Ioan 15.5).

     ....................................................................................................................................................
                                                                                                           
           Nu trebuie sa ne ocupam cu raul, nici sa ne lasam speriati in vreun fel de Vrajmas, ca si cum Domnul nu ar avea totul in mana Sa. El a biruit si tine cheile puterii. Trebuie sa inaintam cu incredere ca puterea Ii apartine Lui si ca ea este in mainile Sale.
           Hristos este suficient pentru tot ce va cheama sa fiti sau sa  faceti.
                                                                                                           

               J.N.Darby                                                  Le Seigneur este proche ( Domnul este aproape)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze