Translate

luni, 19 ianuarie 2015




                                               Pasteti turma lui Dumnezeu
                                                                  1 Petru 5:1-4

                                        Incurajari si indemnuri pentru pastori


          Bremicker E.A.


          Prima epistola a lui Petru, capitolul 5, versetele de la 1 la 4 ne ofera indicatii pretioase pentru toti cei care se simt chemati la o slujire pastorala fata de copiii lui Dumnezeu. Petru, care a primit el insusi o astfel de slujba din partea Domnului, prezinta aici, calauzit de Duhul lui Dumnezeu, propriile sale experiente. Ele ne indeamna sa nu abandonam slujirea noastra fata de fratii si surorile noastre in credinta. Daca Petru se adreseaza mai intai batranilor pentru ai indemna, putem sa desprindem principii general valabile pentru toti slujitorii Domnului.
          Sa luam aminte la urmatoarele cinci puncte :


          1 - Incurajare in slujirea pastorala

          Orice slujire fata de fratii si surorile noastre trebuie sa-si gaseasca mobilul in dorinta inimilor noastre. Dumnezeu nu forteaza pe nimeni la slujire, dar El doreste sa implinim slujirea cu multumire fata de El. A urmari un castig sau un duh de intaietate sunt tendinte carnale care pot afecta slujirea. Si Dumnezeu ii califica pe cei care slujesc cu bucurie.


          2 - Siguranta in slujirea pastorala

          Dumnezeu ne da o certitudine fericita atunci cand implinim o slujire pastorala fata de altii. Este vorba despre turma Sa, "turma lui Dumnezeu". Ocupandu-ne cu greselile si slabiciunile fratilor si surorilor, suntem in pericol sa ne descurajam. dar Dumnezeu nu vrea sa indrepte privirile noastre spre aceste slabiciuni, ci spre minunatul fapt ca acestea sunt oile Sale pe care El le-a castigat. Nu este vorba de turma noastra, ci de turma lui Dumnezeu.


          3 - Sfera slujirii pastorale

          Apostolul Petru indeama pe batrani : "Pastoriti turma lui Dumnezeu care este intre voi". Slujirea pastorala incepe totdeauna in teritoriul cel mai apropiat : cel al propriei familii. Apoi se intinde la credinciosii din localitatea unde locuim. Dumnezeu incredinteaza fiecaruia sfera sa, si unora chiar a incredintat o slujire dincolo de campul sau. Sa fim deci atenti la a recunoste propria noastra sfera de activitate, de a fi credinciosi si a nu depasi aceasta.


          4 - Adevarata stare de inima in slujirea pastorala

          Ea ne este prezentata prin aceste cuvinte : "fiind modele pentru turma". Daca nu suntem dispusi sa-L urmam noi insine in smerenie pe bunul Pastor, slujirea noastra nu va fi primita. Nu putem astepta si cere de la altii ceea ce noi insine nu vrem sa practicam. Deci exemplu este prima importanta.


          5 - Rasplata slujirii pastorale

          Dumnezeu va rasplati tot ce este facut din dragoste pentru El. Slujitorului credincios ii este pastrata "cununa care nu se vestejeste a gloriei". Ea va fi data atunci cand Domnul Isus, infatisat aici ca "Mai- marele Pastor", va fi aratat, atunci cand va veni pe acest pamant. Rasplatirea nu trebuie sa fie adevaratul motiv pentru slujire ; ea este totusi o stimulare data de Dumnezeu, astfel incat sa nu obosim in slujirea pentru El. 
          Mai presus de toate, avem privilegiul de a-L avea totdeauna inaintea noastra pe divinul si desavarsitul model, Domnul Isus. Doar El poate fi desemnat ca bunul Pastor. Ce har sa-L recunoastem si sa fim in slujba Sa !
           


          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze