Translate

sâmbătă, 21 martie 2015




                                                                       ELIBERARE

                                                                              - II -



          Catre aceeasi domnisoara    X  ,

          Procesul prin care invatam cine suntem este experimental si foarte umilitor, insa ne arunca in bratele Domnului, asa incat sa ne dam seama ca El este dreptatea noastra si nu ceea ce suntem noi, nici starea noastra. De asemenea, obtinem putere; caci "unde pacatul s-a inmultit, harul s-a inmultit si mai mult". Tu ai vointa puternica si nu esti obisnuita sa te carmuiesti singura, prin urmare conflictul este mult mai dureros; insa Domnul este credincios si te va scoate la capat. Trebuie sa simti ca eliberarea nu este a ta pana cand nu o obtii. Vointa noastra se amesteca cu carnea mai mult decat am fi noi gata sa credem, insa este mult mai bine sa suferi sub apasarea ei decat sa o tratezi cu usuratate. Cand o simti ca apasa asupra vointei tale, priveste indata la Hristos, si omul nou fiind atunci in actiune, inima isi gaseste refugiul in alta parte. Astfel nu va fi un conflict direct cu ea, fiindca totul petrecandu-se sub lege, nu ar duce decat la amplificarea pornirilor pacatului. In asemenea cazuri Satan obisnuieste sa pateze constiinta cu vreun pacat si astfel sa ne descurajeze. Impotriveste-te lui, si nu spun ca vei invinge, ci "el va fugi de la voi", pentru ca Hristos la biruit pentru noi. De asemenea, gaseste-ti ocupatii active si utile: sunt multe de facut in aceasta lume daca avem inima pentru asa ceva. Mai presus de toate, crede intotdeauna ca "Harul Meu iti este de ajuns". Cand inima ajunge sa se sprijine pe Hristos, totul este usor; ceea ce inseamna curse intinse pentru noi sunt departe de El. Indata ce il lasam pe diavol inauntru, astfel ca mintea sa ne fie ocupata cu ceea ce este o ispita pentru carnea noastra, este cu mult mai greu sa iesim dintr-o astfel de stare decat ar fi fost sa o evitam. Cand spui ca apar raze de lumina cateodata, asta este ceea ce se intampla intotdeauna atunci cand Dumnezeu trece pe cineva prin procesul cunoasterii de sine. E ca atunci cand un om isi inalta capul deasupra apei si mai ia o gura de aer, fara de care s-ar ineca, apoi se scufunda din nou ca sa se arate ca exista un astfel de loc unde poti respira. Trebuie sa intelegi ca Dumnezeu face asta, fiindca in timp ce El trebuie sa te faca sa te cunosti, tot El este deasupra si poate sa te elibereze. Si o va face. Vei vedea ca Hristos este credincios si ca ceea ce iti arata prin scurte raze de lumina, astfel ca sa nu ajungi sa disperi, El va implini pe deplin. Striga la El - ar trebui ca intotdeauna sa facem asta, si sa nu obosim. Citeste Biblia ca pe ceva adresat tie, rugandu-L sa-i dea eficacitatea Duhului Sfant pentru sufletul tau. Nu lasa ca vointa proprie sa se manifeste, ci fi gata de slujire, in ceea ce indatoririle casei sau altele te-ar solicita, si vei vedea - nu ca firea pacatoasa nu este acolo, ci - ca tu nu esti in ea.
          Puterea care face lucrul acesta este moartea lui Hristos, nu pentru pacatele noastre, ci pentru pacat (vezi Romani 8). Dumnezeu a condamnat pacatul in carne la cruce, asa ca nu mai este nici o condamnare pentru noi. Pacatul pe care il vedem lucrand in noi este vrednic de condamnare, insa el a fost condamnat atunci cand Domnul Isus a fost jertfa pentru pacat. Acest lucru il invatam prin credinta, desi Dumnezeu ne invata in mod experimental ce inseamna el, ceea ce este exact in Romani 7. Capitolul 6 reprezinta doctrina, capitolul 8 rezultatul, dupa ce am trecut prin capitolul 7. Conflictul ramane, insa Duhul se afla acolo; nu mai este conflictul de sub lege dintre cele firi (Galateni 5:17,18).
          Priveste la Hristos care este intotdeauna credincios si plin de dragoste, si "pacatul nu va mai avea stapanire asupra voastra, pentru ca nu sunteti sub lege, ci sub har", adica Dumnezeu este pentru tine, nu cerand, ci daruind si iertand.

          Londra, 11 Mai 1881                                                                     J.N.Darby

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze