Translate

duminică, 24 mai 2015




                                          Adunati in Numele Domnului Isus Hristos


               "Pentru ca unde sunt doi sau trei adunati in (pentru) Numele Meu, acolo Eu sunt in mijlocul lor"
. Matei 18:20


          Aceasta nu este o promisiune, ci este o afirmatie simpla a unui fapt care depinde de implinirea unei conditii. Domnul spune aici ca El este totdeauna in mijlocul acelora care sunt adunati in Numele Sau. De aceea totul se bazeaza pe ceea ce inseamna aceasta conditie.
          Atunci cand Domnul era pe pamant, Numele Sau era Isus (Matei 1:21). Pentru credinciosi, astazi, Numele Sau complet este: "Domnul Isus Hristos" (vezi Fapte 15:26; 1 Corinteni 1:2,10; Efeseni 5:20; 2 Tesaloniceni 1:12; 3:6; etc.). In Scriptura, numele unei persoane exprima adevarul cu privire la ceea ce este ea. Aici, Numele Sau complet este deci expresia a tot ceea ce Hristos este ca "Domnul Isus Hristos". Termenul Domnul indica autoritate - "Pentru ce Ma chemati: Doamne, Doamne, si nu faceti ce spun ? (Luca 6:46). Isus este Numele Sau personal - "Ii vei pune numele Isus (Luca 1:31). Dupa moartea si invierea Sa, "Dumnezeu L-a facut si Domn si Hristos pe acest Isus, pe care voi L-ati rastignit" (Fapte 2:36). Numele Hristos include deci lucrarea Sa.
          Atunci cand suntem cu adevarat adunati in Numele Sau, suntem in relatie cu adevarul despre Persoana, lucrarea si autoritatea Sa - trei lucruri pe care trebuie sa le pastram. Abandonandu-le echivaleaza cu renuntarea exprimarii publice a crestinismului. Pentru a ne bucura de prezenta Domnului, trebuie pastrate cu fermitate aceste trei lucruri. Sa fim constienti ca a fi cu adevarat adunati in Numele Domnului Isus Hristos nu decurge doar din faptul ca spunem aceasta. Nu este suficient deci sa spunem ca suntem pe acest teren, caci intrebarea este daca acest teren - aceasta baza de strangere - este mentinut si in practica.
          Este o binecuvantare pentru orice strangere de credinciosi sa stie ca Domnul este in mijlocul lor. Cu privire la imparatia de o mie de ani, citim: "Capetenia sa intre in mijlocul lor cand vor intra ei (pentru a adorare); si, cand vor iesi ei, sa iasa impreuna" (Ezechiel 46:10). Dar deja de astazi, este posibil pentru noi, la un nivel mult mai inalt si minunat, sa-L avem pe Domnul Isus Hristos in mijlocul nostru atunci cand suntem adunati in scumpul sau Nume.

                                                                                                                             E. Dennett

               ( Le Seigneur est proche - Domnul este aproape)

         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze