Translate

duminică, 26 iulie 2015





                              Sfatul de pace dintre Dumnezeu si Isus


          J.N.Darby


          "Va fi preot pe tronul Sau; si sfatul de pace va fi intre ei doi" (Zaharia 6:13).


          "Sfatul de pace" este intre Dumnezeu si Isus, nu intre Dumnezeu si om. Aceasta nu este numai pacea, ci "sfatul de pace". Termenul sfat (obiectiv, rezolutie, plan) implica o vointa deliberata. Ce tarie trebuie sa fie in aceasta pace cu privire la care Dumnezeu a avut un astfel de sfat! Gandirea lui Isus era in deplina armonie cu toate sfaturile divine si El le-a implinit intr-un mod desavarsit. Este important de vazut ca sfatul de pace este in intregime intre Dumnezeu si Isus. In momentul cand pacea noastra se bazeaza pe ce gaseste in noi insine, am pierdut-o. Pentru acest motiv atat de multi credinciosi nu au o pace permanenta. Nimic nu poate dainui daca nu este bazat doar pe Dumnezeu.
          Doar in Hristos Dumnezeu Si-a gasit odihna Sa, si la fel este si pentru ai Sai. Cu cat mai mult vedem intinderea si natura raului care este in noi, ca si cel care este in afara si in jurul nostru, cu atat mai mult intelegem ca singurul si unicul fundament pe care ne putem odihni este, pe ceea ce este Isus, si pe ceea ce El a facut. Pacea noastra este intemeiata pe ceea ce a facut El, si "sfatul de pace" este "intre ei doi".
          Exista doua aspecte principale in jertfa lui Hristos. Am pus mainile noastre pe El ca fiind jertfa de ardere de tot, identificandu-ne cu El - si "mireasma placuta" a Sa, care este in intregime pentru Dumnezeu, a devenit atunci si a noastra (Lev.1:9,13,17). Dar in "jertfa pentru pacat", intalnim exact contrariul: atunci cand eu am pus mana pe animalul de jertfa, acesta s-a identificat cu pacatele mele, indepartand vina mea (4:4). Hristos a implinit in intregime planul lui Dumnezeu, tot ce era cuprins in "sfatul de pace". Acesta este sfatul de pace; si doar in acesta avem pace. Daca sufletele noastre cauta odihna in alta parte decat unde Dumnezeu Si-a gasit odihna Sa desavarsita, atunci noi nu ne aflam pe fundamentul solid al acestui "sfat de pace". Dumnezeu nu ne-a chemat sa luam parte la acest sfat; el este in totalitate in afara noastra - el este intre "ei doi", sigur si etern. Nimeni nu poate sa-i aduca vreo atingere vreodata.

                                                            - / -



           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze