Translate

sâmbătă, 31 decembrie 2016




                                                              Craciunul si Anul Nou

                                                      Pace pe pamant sau pace in cer?
                                                                      Luca 2:14 si 19:38


          La nasterea Domnului ingerii au zis:
          "... va aduc o veste buna, de mare bucurie... pentru tot poporul; pentru ca astazi... vi S-a nascut un Mantuitor, care este Hristos Domnul... Glorie lui Dumnezeu in cele preainalte si pe pamant pace, in oameni buna placere!" (Luca 2: 10,11,14).

          Vestea nu este despre "Copilul Isus", nici despre "fecioara Maria care a nascut", ci ea vorbeste despre "Hristos Domnul", despre maretia, autoritatea si demnitatea Sa.
          Pacea este vestita pe pamant, dar ea vine de la acest Domn. De la El vine aceasta "mare bucurie".
          De asemenea, doar in legatura cu El poate fi "in oameni buna placere". Traducerea obisnuita "pace oamenilor cu bunavointa" este falsa; Dumnezeu isi gaseste placerea in oameni, si noi trebuie sa ne-o gasim impreuna cu El, dar numai in masura in care ei Il primesc pe acest Mantuitor, Hristos Domnul. Pacea nu poate veni prin bunavointa oamenilor, caci "bunavointa" nu poate veni decat din inimi transformate prin nasterea din nou.
          Daca acest Mantuitor este necunoscut si respins, atunci nu poate fi pace pe pamant, de unde rezulta razboiele si terorismul. Promisiunea lui Dumnezeu este astfel anulata? Satan va reusi sa ridice pe oameni impotriva Mantuitorului ducand la esecul planului lui Dumnezeu? - Nu, dar intemeierea Imparatiei pacii de acest Hristos si Domn a trebuit sa astepte si va trebui sa astepte inca. Intre timp, omul isi desfasoara toata vrajmasia sa impotriva lui Hristos (rastignidu-L) si aratandu-si intreaga ura a inimii sale (in mod special impotriva lui Dumnezeu) si intrega faradelege de care este in stare, chiar daca intr-un mod ascuns.
          La "Florii", cu o saptamana inainte de cruce, o multime de ucenici proclamau cu voce tare "Binecuvantat fie Imparatul care vine in Numele Domnului! Pace in cer si glorie in cele preainalte!" (Luca 19:38). Aici nu se mai vorbeste de "pace pe pamant", caci in curand ea nu-si mai avea locul sau aici jos; pacea nu mai era decat pentru cer. De acolo, crestinii, din perioada Bisericii, asteapta aceasta pace. Gloria este adusa lui Dumnezeu (Luca 2:14), si in mod deosebit in cer (Luca 19:38) unde sunt ingerii si acum Domnul ca Om inviat si glorificat.
          Promisiunea lui Dumnezeu, care a vestit prin ingeri o pace pe pamant, nu va ramane o litera moarta. Va fi in viitor o Imparatie pamanteasca, in care Ierusalimul va fi centrul, si unde pacea va domni (Mica 5:4). Acesta este un destin diferit de cel al Bisericii (adevarata Biserica, alcatuita din cei care sunt nascuti din nou), care va fi rapita la cer si se va bucura de pacea din cer (Ioan 14:1-3 ; 1 Tes. 4: 14-18). Imparatia pamanteasca va urma acestei rapiri, dar nu inainte ca lucrarile si planurile omului sa fie ruinate: despre care Apocalipsa (cap. 4-19) ofera detalii. Nu este pace pentru cei rai (Is. 48:22 ; 57:21).
          Cu ocazia acestei scene de "Florii", fariseii au vrut sa-i faca sa taca pe ucenicii care strigau "Pace in cer" (Luca 19:39), si Domnul nostru a inceput sa planga, nu pentru crucea care se apropia, ci pentru cetatea care nu L-a recunoscut (Luca 19:41-44) si de zilele de necaz care o asteptau.
          Fie ca cititorii sa recunoasca fara nicio retinere si intr-un mod practic pe Hristos Isus ca Domnul si Mantuitorul lor. Acesta este singurul mijloc de a gasi, pentru 2017, adevarata pace, adevarata bucurie, singura nadejde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze