Translate

luni, 1 ianuarie 2018
                                                        Domnul este aproape(*) 

                                                                Luni         Ianuarie


         " Aceasta zi va fi pentru voi inceputul lunilor; ea va fi pentru voi intaia luna a anului."     Exod 12:2


          Prima zi din calendar este timpul cand multora le place sa ia hotarari pentru anul care urmeaza. Atii, precum Jonathan Edwards, iau hotarari in orice perioada a anului. Edwars a jucat un rol important in marea trezire din secolul 18 care a avut loc in America. Tanar fiind, el si-a facut o lista cu saptezeci de hotarari. Prima de pe lista suna asa: "Iau hotararea de a face, de a gandi si de a spune doar lucruri spre gloria lui Dumnezeu si de a nu lua in considerare confortul, folosul sau placerea mea". Cea de-a doua hotarare insa suna asa: "Iau hotararea ca, daca voi esua sau voi slabi in a implni oricare dintre hotarari, sa ma pocaiesc din toata inima". Se pare ca el si-a dat seama ca era foarte posibil sa falimenteze in a-si implini hotararile.

          La inceputul acestui an, mai de graba decat sa luam hotarari, sa ne ridicam ochii catre Hristos. In El nu este faliment si doar Lui Ii apartine orice inceput. Vedem un exemplu despre aceasta in prima noapte de Pasti in Egipt: "Aceasta luna va fi pentru voi inceputul lunilor" (Exod 12:2). Jertfirea mielului in fiecare casa marca un nou inceput pentru israeliti. Ei aveau sa fie la adapost de judecata si sa-si inceapa calatoria catre o noua tara - catre tara promisa. Acesta este cu adevarat un nou inceput pentru fiecare dintre ei si inceputul unui nou popor. Toate nevoile lor aveau sa fie implinite in calatoria care urma, insa inceputul ei era reprezentat de varsarea sangelui unui miel.

          Nu de hotarari avem nevoie, ci de a privi din nou catre Cel care a murit pentru noi. Hotararile sunt prea adesea incalcate, din cauza slabiciunii carnii noastre. Solomon ne atentioneaza: "Mai bine este sa nu promiti, decat sa promiti si sa nu implinesti" (Eclesiastul 5:5). Hristos insa, care ne-a mantuit prin sangele Sau, ne va sustine si ne va purta de-a lungul intregii noastre calatorii

                                                                                                               B. Reyndolds


          (*) Calendar crestin cu meditatii zilnice pentru mangaierea, intarirea si zidirea credinciosilor.       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze