Translate

miercuri, 3 ianuarie 2018
                                                           Domnul este aproape

                                                           Miercuri     3     Ianuarie


          "Sa nu ganditi ca am venit sa desfiintez legea sau profetii: n-am venit sa desfiintez, ci sa implinesc.    Matei 5:17


          Fiindca Domnul Isus a adus un mesaj diferit de cel al legii lui Moise, unii cred ca El a desfiintat legea. Lucrurile insa nu stau asa. De fapt, legea a avut un  mesaj esential pentru oameni. Romani 3:19-20 ne explica clar acest lucru: "Stim ca orice zice legea vorbeste celor de sub lege, pentru ca orice gura sa fie inchisa si toata lumea sa fie sub judecata lui Dumnezeu. De aceea, din faptele legii, nicio faptura nu va fi indreptatita inaintea Lui, pentru ca prin lege vine cunostinta pacatului". Doar Israel a fost sub lege, insa mesajul legii a fost de asa natura, incat a scos la iveala vina intregii omeniri, atat a celor dintre natiuni, cat si a iudeilor. Domnul nu a desfiintat aceasta lege, care a devenit indrumatorul nostru pentru a ne duce la Dumnezeu (Gal. 3:24).

          El a venit sa implineasca legea. Aceasta nu inseamna ca a venit sa tina legea, ci ca a venit sa dea implinire cerintelor pe care legea le prezenta impotriva omenirii. Ea cerea judecata si moarte pentru toti cei care nu o pazeau. Prin urmare, daca Domnul Isus avea s-o implineasca, El trebuia sa sufere si sa moara primind pedeapsa ceruta de lege.

          Domnul a implinit aceasta lucrare in mod perfect; nu numai ca a murit pe cruce, ci "a suferit o singura data pentru pacate, Cel drept pentru cei nedrepti, ca sa ne aduca la Dumnezeu" (1 Pet. 3:18). Aici nu este vorba de suferintele indurate din partea cruzilor Sai vrajmasi, in ura lor apriga impotriva Lui, ci de suferintele indurate in timpul celor trei ceasuri de intuneric, cand judecata lui Dumnezeu a cazut peste El.
          El a implinit in mod perfect legea si a raspuns cerintelor ei pentru pacatosii rascumparati, care Il vor lauda in toata eternitatea. Dupa ce a sfarsit lucrarea mareata de la cruce, Domnul a fost inviat dintre cei morti si inaltat la dreapta lui Dumnezeu!

                                                                                                                      L.M.Grant

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze