Translate

vineri, 12 ianuarie 2018

                                     

                                                             Domnul este aproape
                                                           Sâmbătă     13     Ianuarie


                                               "Râvna casei Tale m-a mistuit".   Psalmul 69.9

     Acest verset este o profeție cu privire la râvna Domnului nostru Isus (Ioan 2.17). Râvna este un principiu de viață, în timp ce entuziasmul este doar un simțământ. Râvna Domnului nu s-a manifestat prin momente trecătoare de ardoare, pe care timpul și dificultățile să le stingă. Chiar și atunci când a înviat dintre cei morți și când ne-am fi închipuit că lucrarea Lui a luat sfârșit, râvna Lui a continuat să se manifeste și să împlinească noi fapte ale dragostei.

     Cunoaștem noi ceva din această râvnă a dragostei, pe care „apele cele mari nu pot să o stingă“? (Cântarea Cântărilor 8.7). Să avem grijă ca râvna noastră, precum cea a Domnului, să fie constantă, sobră și de neabătut! Cât de des suntem ca fiii lui Efraim, care „au dat înapoi în ziua luptei“ (Psalmul 78.9), și suntem plini de râvnă atunci când nu se cere niciun sacrificiu! Sau cât de des alergăm bine pentru un timp (Galateni 5.7), după care ne lăsăm împiedicați!

     Este important să fim „zeloși întotdeauna în ceea ce este bine“ (Galateni 4.18). Există multă râvnă nepotrivită, precum râvna de partidă (grupare), râvna pentru crezuri și dogme, râvna pentru lucruri neesențiale și râvna de a avea „o formă de evlavie“ (2 Timotei 3.5). Trebuie să ne ferim de toate aceste forme ale râvnei. Domnul nu a manifestat niciodată așa ceva în viața Lui. Râvna Lui a avut întotdeauna doar două scopuri: gloria lui Dumnezeu și binele omului. Așa să fie și râvna noastră!

     Cuvintele lui Pavel să aibă ecou întotdeauna în inima noastră: „Ce să fac, Doamne?“ (Fapte 22.10). Și să ne înarmăm și noi cu aceeași gândire ca a lui Hristos (1 Petru 4.1).

                                                                                                                     J R MacDuff

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze