Translate

vineri, 19 ianuarie 2018

                                                             

                                                               Domnul este aproape
                                                              Vineri     19     Ianuarie


          "Și a fost așa: în zilele când judecau judecătorii a fost o foamete în țară. Și un om                         din Betleemul lui Iuda s-a dus să locuiască temporar în câmpiile Moabului, el și soția                   sa și cei doi fii ai săi".   Rut 1.1

     Cartea Judecători și primele capitole ale cărții 1 Samuel sunt aproape contemporane cu cartea Rut. Însă cartea Rut este o istorie despre iubire și despre seceriș, o istorie care ne reamintește că, deși poate exista foamete spirituală și decădere morală în jurul nostru, Dumnezeu este credincios față de inima care se întoarce către El.

     Istoria începe cu Elimelec, care face ceea ce era drept în ochii săi, părăsind Betleemul, „casa pâinii“, din cauza unei foamete. Dumnezeu însă a folosit greșelile lui Elimelec pentru a ne prezenta propria Lui credincioșie, iar după ce Elimelec și cei doi fii ai săi mor, soția lui, Naomi, și una dintre nurorile ei, Rut, se întorc în țară. Pe măsură ce citim această relatare frumoasă, gândurile ni se îndreaptă către zilele în care trăim și la felul cum Dumnezeu dorește să ne binecuvânteze, atrăgându-ne inimile către Persoana lui Hristos. Rut este adusă de departe (capitolul 1) și este pusă în legătură cu Boaz, cel care dorește și poate să îngrijească de orice nevoie a ei (capitolul 2). El este o imagine a Domnului Isus. În capitolul 3 vedem cum Rut găsește odihnă la picioarele lui Boaz. Aceasta este ceea ce Domnul Isus ne dăruiește fiecăruia dintre noi (Matei 11.28,29). La sfârșitul capitolului 3 citim că Rut aștepta liniștită ca Boaz să ducă la bun sfârșit ceea ce începuse pentru ea, iar în capitolul 4 vedem cum s-a întâmplat aceasta. Și noi așteptăm ca Domnul Isus să Se întoarcă să ne ia, ca să fim pentru totdeauna cu El.

     Cărțile Judecători și 1 Samuel ne învață că există faliment și întuneric moral în jurul nostru, însă cartea Rut ne amintește că avem un Răscumpărător credincios, care va purta de grijă de orice nevoie a noastră, dacă ne întoarcem către El.

                                                                                                                                 T Hadley, Sr

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze