Translate

miercuri, 28 februarie 2018                                                               Domnul este aproape
                                                           Miercuri     28     Februarie

             "Și s-a întors după un timp ca s-o ia și s-a abătut să vadă trupul mort al leului; și,                          iată, în trupul mort al leului era un roi de albine și miere". Judecători 14.8

     Un roi de albine este o priveliște interesantă. El poate trăi într-o scorbură de copac, într-un stup sau chiar în trupul mort al unui leu.

     Albinele nu au șef, nici primar, nici consiliu și nici conducător politic. Deși există o regină, ea nu direcționează activitățile albinelor. Totuși, în sfera naturală nu există nicio comunitate mai eficientă. Albinele sunt toate pentru una și una pentru toate. Există o cooperare și o unitate de acțiune perfectă. Nu există gelozie, nici certuri; albinele nu se luptă între ele, ci ele se luptă cu vrăjmașii lor și chiar omul trebuie să se ferească de mânia lor. Sistemul lor de distribuire a sarcinilor este cel mai bun din lume. Fiecare albină lucrătoare își cunoaște perfect rolul și îl îndeplinește. Într-un stup nu există problema șomajului.

     Poate că Dumnezeu, folosind aceste mici creaturi fascinante, dorește să ne arate cum trebuie să funcționăm în adunare. Cât de strălucitoare și de vibrantă va fi mărturia Domnului acolo unde există o strânsă cooperare și o unitate între cei credincioși, acolo unde ei înțeleg că diavolul este vrăjmașul, și nu cei împreună-credincioși, acolo unde fiecare mădular al Trupului funcționează potrivit cu capacitățile primite de la Dumnezeu!

     Spre deosebire de albine, care acționează prin instinct, noi avem Duhul Sfânt în noi și între noi, iar El Îl glorifică pe Hristos și ne călăuzește în tot adevărul. Atunci când fiecare credincios se supune cu adevărat Duhului Sfânt, este produsă suficientă „miere“, pentru gloria lui Dumnezeu și pentru zidirea fiecăruia în dragoste. „Dumnezeul speranței să vă umple cu toată bucuria și pacea, în credință, ca să prisosiți în speranță, în puterea Duhului Sfânt“ (Romani 15.13).

                                                                                                                              G W Steidl

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze