Translate

vineri, 23 februarie 2018

                                       

                                                            Domnul este aproape
                                                          Vineri     23     Februarie

                   "Prin credință au trecut prin Marea Roșie ca pe pământ uscat". Evrei 11.29

     Fiii lui Israel își așezaseră tabăra la Pi-Hahirot, între Migdol și Marea Roșie. Pi-Hahirot înseamnă „ușa către libertate“. Aici Satan și-a pus toate forțele la lucru, pentru un ultim efort de a împiedica „mântuirea Domnului“. Toate oștile sale se năpustesc către poporul care „s-a înspăimântat foarte tare“.

     Domnul a îngăduit această presiune din partea vrăjmașului, pentru ca poporul să-L poată cunoaște într-un fel cu mult mai binecuvântat decât ca Judecător. Ei au experimentat ceea ce oamenii în general experimentează atunci când descoperă că robia lui Satan este mai ușor de suportat decât presiunea puterii sale atunci când ei încearcă să scape de această robie. Israeliții poate că visaseră la ziua când aveau să scape de robie, dar acum a venit cu adevărat încercarea. Va permite Satan ca ei să scape? Robia egiptenilor a devenit de preferat în acele momente tulburătoare.

     Moartea era în fața lor, iar puterea lui Satan ține până la moarte. De îndată ce moartea intervine, puterea lui ia sfârșit.

     Acum apar resursele lui Dumnezeu. Sângele care a rezolvat problema păcatelor noastre a curs din coasta unui Hristos mort; însă El a înviat și a părăsit astfel întreaga sferă a puterii lui Satan, abolind moartea pentru cel care crede.

     Moise a ridicat toiagul judecății și a despărțit apele morții; poporul a trecut de cealaltă parte prin moarte, prin acea moarte care cu puțin timp în urmă stătuse ca un zid de netrecut înaintea lor. Domnul S-a coborât în cea din urmă fortăreață a puterii lui Satan și a lucrat o mântuire deplină pentru cei ai Săi.

                                                                                                                                 F G Patterson

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze