Translate

sâmbătă, 24 februarie 2018

                                       

                                                               Domnul este aproape
                                                          Sâmbătă     24     Februarie

           "Cum M-a iubit pe Mine Tatăl, v-am iubit și Eu pe voi. Rămâneți în dragostea Mea".
            Ioan 15.9

     Un slujitor al lui Hristos, care acum este la Domnul, a spus: «Rămâneți în dragostea lui Hristos! Ea vă va constrânge să trăiți spre gloria Lui așa cum nimic altceva nu o poate face». Într-adevăr, secretul constă în a rămâne în dragostea Sa, iar acest lucru este complet diferit de preocuparea cu dragostea noastră față de El. Îndemnurile repetate de a-L iubi pe Hristos sau de a avea afecțiune față de El au îndreptat privirile celor credincioși către ei înșiși și le-au împiedicat bucuria și progresul în Hristos. Remarcați că Duhul ne încurajează să ne preocupăm cu dragostea lui Hristos față de noi și acesta este singurul mod în care dragostea noastră pentru El poate să crească; însă Duhul nu-i îndeamnă niciodată pe cei credincioși să-L iubească pe Hristos, fiindcă savurarea dragostei Sale este ceea ce naște dragoste în inimile lor.

     Legea cerea dragoste, însă nu o putea produce. Drapelul biruitor al dragostei divine, înălțat prin învierea Fiului lui Dumnezeu, care a murit pentru noi și a înviat, ne vorbește despre o biruință câștigată atunci când orice altceva a falimentat: „Dragostea este steagul Lui peste mine“. A rămâne în Hristos și a continua în dragostea Sa (Ioan 15.9) sunt necesare pentru noi în aceste zile de depărtare de adevăr și de rânduiala casei lui Dumnezeu. Nu putem îndrepta starea de lucruri, însă, ca unii care am fost mântuiți prin har și pecetluiți cu Duhul Sfânt, putem rămâne în Hristos și în dragostea Lui.

     El ne-a iubit atunci când a suferit pe cruce pentru păcatele noastre cele multe, însă ne iubește la fel și acum când este înălțat la dreapta lui Dumnezeu. Nu este de mirare deci că cei care rămân în această mare dragoste a Lui au dorința de a se aduna împreună potrivit Cuvântului lui Dumnezeu. Aceasta îi ține fericiți și energici în lucrurile lui Dumnezeu!

                                                                                                                                    H J Vine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze