Translate

miercuri, 7 martie 2018
                                                                Domnul este aproape
                                                               Miercuri     7     Martie 

                          "El este profet și se va ruga pentru tine și vei trăi". Geneza 20.7

     Aceasta este o afirmație uimitoare, dacă ne gândim la contextul în care ea apare. Omul pe care Dumnezeu îl numește aici profet este Avraam în vârstă de nouăzeci și nouă de ani. Peste câteva luni, el și Sara aveau să-l primească pe Isaac – fiul pe care Dumnezeu li-l promisese. Totuși, aflat în Gherar, Avraam îi spusese lui Abimelec că Sara era sora lui, iar Abimelec o luase pe Sara la el. Acum Dumnezeu îi vorbește lui Abimelec cu privire la păcatul pe care îl comisese și îi poruncește să-i înapoieze soția lui Avraam, după care El face afirmația uimitoare de mai sus.

     Avraam și Sara se înțeleseseră să spună această minciună încă de pe când părăsiseră țara din care Dumnezeu îi scosese. Cu ceva timp în urmă, ei fuseseră alungați din Egipt pentru această minciună. Totuși, Dumnezeu îi spune acestui împărat păgân că Avraam este un profet, un om care vorbește din partea lui Dumnezeu, și că acest profet avea să se roage pentru el. Ca urmare a acestui lucru, Abimelec avea să fie cruțat și să trăiască. Dumnezeu este de partea profetului Său, care, de teamă, obișnuia să folosească această minciună (de fapt, o jumătate de adevăr) de ani de zile. Cum putea să folosească Dumnezeu un om ca Avraam, care se folosise de această minciună de atâta timp?

     Cum stau lucrurile cu noi? Am folosit și noi minciuna pentru a-i înșela pe cei din jurul nostru? Am fost ipocriți? Totuși, suntem prețioși pentru Dumnezeu. Îi aparținem Lui, fiindcă am fost răscumpărați prin sângele Domnului Isus Hristos. Avem privilegiul să-I slujim, să vorbim din partea Lui și să ne rugăm pentru alții. Dumnezeul nostru sfânt nu ne-a dat la o parte, ca descalificați pentru slujirea Lui. El Se identifică cu noi; noi suntem ai Lui și El este pentru noi. El dorește să ne folosească, chiar dacă ne-a dat pe față înșelăciunea și chiar dacă, la fel ca Avraam, a trebuit să recunoaștem cu rușine că am trăit mult timp în felul acesta. „Și Avraam s-a rugat lui Dumnezeu și Dumnezeu a vindecat pe Abimelec și pe soția lui și pe slujnicele lui“ (Geneza 20.17).

     O astfel de credincioșie plină de dragoste din partea lui Dumnezeu, în ciuda falimentului nostru, trebuie să ne smerească profund înaintea Lui și înaintea oamenilor.

                                                                                                                                  E P Vedder, Jr

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze