Translate

vineri, 30 martie 2018
                                                                Domnul este aproape
                                                                Vineri     30     Martie 

                    "Nu te mira că ți-am spus: „Trebuie să fiți născuți din nou“. Ioan 3.7

     Creștinismul nu este un sistem menit să curme manifestările cărnii, nici nu este listă cu ce „să nu faci“, deși aceasta este o idee îmbrățișată de mulți. Legea a fost un astfel de sistem, însă cerințele și interdicțiile ei nu au produs niciodată roade pentru plăcerea lui Dumnezeu; de fapt, nu au făcut decât să producă și mai multe roade amare. Nu acesta este principiul prin care creștinii pot ca „în toate să împodobească învățătura Dumnezeului nostru Mântuitor“ (Tit 2.10).

     Gloria morală a creștinismului nu stă în suprimarea răului, ci în exprimarea unei vieți noi. Trebuie să înțelegem bine acest lucru! Creștinismul – vorbim despre ceea ce este vital și real, nu de mărturisirea goală, moartă și falsă – nu este un nou set de idealuri, calculate pentru a înălța viața cea veche, nici un sistem etic pentru corectarea tendințelor rele ale acestei vieți și nici introducerea unei noi puteri pentru reformarea ei, ci o viață în întregime nouă, dăruită celor care cred în Fiul lui Dumnezeu, prin Duhul Sfânt, care este El Însuși puterea ei.

     Aceste cuvinte solemne, „trebuie să fiți născuți din nou“ (Ioan 3.7), retează orice nădejde de a obține roade bune de la viața veche a cărnii. Pentru Dumnezeu, aceasta nu este viață, ci moarte, fiindcă principiul ei de bază este de a acționa pentru propria plăcere, indiferent de voia lui Dumnezeu. Carnea s-a dovedit a fi rea în mod complet, fără putință de vindecare. A o cultiva este inutil, fiindcă nicio cultivare nu poate face ca mărăcinele să producă smochine, nici nu poate schimba carnea în duh. Însă aceste cuvinte solemne promit, de asemenea, o viață nouă, într-o împărăție nouă. Această viață nouă este produsă prin puterea Duhului Sfânt, introducându-l pe cel care o primește în Împărăția lui Dumnezeu, o Împărăție care înseamnă pace și bucurie în Duhul Sfânt. Iar împotriva acestor lucruri nu există lege.

                                                                                                                                         J T Mawson

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze