Translate

luni, 30 aprilie 2018
                                                                Domnul este aproape
                                                                   Luni     30     Aprilie 

          "Prin credință, Iacov, când era pe moarte, i-a binecuvântat pe fiecare dintre fiii lui Iosif și s-a închinat pe vârful toiagului său". Evrei 11.21

     Iacov a avut un loc special în planul lui Dumnezeu, însă și-a trăit prima parte a vieții fără să aibă habar de acest lucru. El a petrecut mult timp făcând planuri și încercând să rezolve situațiile prin istețimea sa. A crezut că inteligența și viclenia sa vor face ca toate lucrurile să meargă așa cum voia el.

     Din cauza înșelătoriei sale, Iacov a trebuit să-și părăsească mama, pe care nu a mai văzut-o niciodată. Apoi a intrat sub influența unchiului său, un om mai viclean decât el, care i-a schimbat plata de zece ori și care l-a înșelat pe Iacov mai rău decât îi înșelase acesta pe alții. Din cauza înșelătoriei, Iacov a avut o viață grea.

     Însă, la sfârșitul vieții sale, Iacov s-a schimbat. La bătrânețe a abandonat înșelătoria și a dat curs voii divine. Dumnezeu i-a dat un nume nou, Israel, care înseamnă „prințul lui Dumnezeu“, după care a început să-i modeleze viața potrivit cu acest nume nou. Astfel, de atunci încolo, Iacov a trăit ca un „prinț al lui Dumnezeu“, nu ca un înșelător.

     Dumnezeu continuă să schimbe numele oamenilor, viețile și caracterele lor. El ne schimbă din păcătoși în sfinți, prin credința simplă în Hristos. El ne scoate din întuneric și ne aduce la lumina Sa minunată. Ne învață să renunțăm la căile noastre și să le adoptăm pe cele ale Lui.

     Iacov a învățat acest lucru doar la bătrânețe. Cei care suntem încă tineri am face bine să luăm seama la greșelile lui și să învățăm cât mai devreme că voia lui Dumnezeu este bună, plăcută și desăvârșită. Să spunem și noi, împreună cu psalmistul: „Satură-ne dimineața de bunătatea Ta, ca să cântăm de veselie și să ne bucurăm toate zilele noastre“ (Psalmul 90.14). „Fă-mi cunoscut căile Tale, Doamne, învață-mă cărările Tale! Condu-mă în adevărul Tău și învață-mă, pentru că Tu ești Dumnezeul mântuirii mele; pe Tine Te aștept toată ziua“ (Psalmul 25.4,5).

                                                                                                                                               G W Steidl

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze