Translate

joi, 19 aprilie 2018
                                                                  Domnul este aproape
                                                                      Joi     19     Aprilie

"Și spunea și mulțimilor: „Când vedeți un nor ridicându-se de la apus, îndată spuneți: «Vine ploaie»; și așa se întâmplă. Și când suflă vântul de sud, spuneți: «Va fi arșiță», și așa se întâmplă. Fățarnicilor, înfățișarea pământului și a cerului știți să o deosebiți, dar timpul acesta, cum de nu-l deosebiți?“. Luca 12.54-56

     Creștinul nu așteaptă ca anumite evenimente să aibă loc, însă cu siguranță că ia seama la ele atunci când au loc. Multe dintre evenimentele care au loc astăzi în lume sunt semne ale venirii judecăților apocaliptice. Timpul răbdării și al îngăduinței lui Dumnezeu față de această lume se apropie cu repeziciune de sfârșit. Dumnezeu va pregăti apoi scena pentru domnia glorioasă a lui Hristos, când toți vrăjmașii Lui vor fi făcuți așternut al picioarelor Sale (Matei 22.44).

     Întrebarea pentru fiecare dintre noi este aceasta: Deosebesc eu timpurile? Sau sunt ca unul dintre aceia pe care Domnul i-a numit ipocriți – care aveau cunoștință cu privire la orice lucru, dar nu cu privire la voia lui Dumnezeu pentru ei? Dacă această lume va fi judecată în curând – și noi știm că va fi – ce fel de oameni ar trebui să fim noi? Ar trebui nu numai să umblăm în separare față de lume, ci să dăm și mărturie față de ea, după cum găsim scris în 2 Petru 3.11: „Toate acestea deci urmând să fie descompuse, ce fel de oameni trebuie să fiți voi, în purtare sfântă și evlavie?“.

     Nu vom mai fi pentru mult timp aici. Venirea Domnului pentru a-i lua pe toți creștinii adevărați din această lume este aproape. Simțim nevoia de a fi din nou înflăcărați și de a trăi la înălțimea adevăratei noastre chemări. Dacă nu trăim în așteptarea venirii Domnului, este pentru că am devenit căldicei – afecțiunile noastre au fost atrase de altceva. Când de trist este ca Hristos, la venirea Lui, să ne găsească într-o astfel de stare! „Iată mirele, ieșiți-i în întâmpinare!“ (Matei 25.6).

                                                                                                                                                J Redekop

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze