Translate

duminică, 27 mai 2018
                                                                Domnul este aproape
                                                                Duminică     27     Mai 

          "Isus deci, cu șase zile înainte de Paști, a venit la Betania, unde era Lazăr cel mort, pe care îl înviase Isus dintre morți. I-au pregătit deci o cină acolo și Marta slujea, iar Lazăr era unul dintre cei care stăteau la masă cu El. Maria deci, luând o măsură de mir de nard curat, de mare preț, I-a uns picioarele lui Isus și I-a șters picioarele cu părul ei; și s-a umplut casa de mirosul mirului". Ioan 12.1-3

     Isus căuta un loc de mângâiere în lumea care Îl respinsese și l-a găsit în Betania. Maria, Marta și Lazăr I-au pregătit o cină. Marta este menționată prima – ea slujea la masă. Este un privilegiu minunat să slujim atunci când Domnul Isus este ținta slujirii noastre. Ați experimentat bucuria de a-L sluji într-un fel în care eul să nu aibă niciun loc, aducând astfel bucurie inimii Lui?

     Apoi citim despre Lazăr. El stătea la masă cu Domnul, bucurându-se de părtășia cu Acela care îl înviase dintre morți. Ce gânduri trebuie să fi fost în inima lui Lazăr în acele momente! El știa că Isus îl iubea și fără îndoială că aflase de la surorile lui că Isus plânsese la mormântul său. Acum Lazăr, înviat dintre cei morți, se bucură de părtășia cu Fiul lui Dumnezeu. Această comuniune cu El este partea noastră astăzi și pentru toată veșnicia.

     După ce am văzut-o pe Marta slujind în mod potrivit și apoi pe Lazăr bucurându-se de părtășie, o vedem pe Maria ungând picioarele Domnului Isus cu un parfum foarte scump de nard pur. Acest lucru vorbește despre închinarea care se ridică spre Dumnezeu, ca mireasmă plăcută a Domnului Isus, mireasmă de care s-a umplut întreaga casă.

     Această frumoasă scenă din Betania ne prezintă privilegiul pe care îl avem de a fi adunați în jurul Domnului Isus la masa Lui, pentru a vesti moartea Sa și biruința asupra lumii care L-a lepădat. Pe măsură ce inimile noastre sunt tot mai preocupate cu El, fie ca închinarea noastră să se ridice ca o mireasmă plăcută pentru inima Sa!

                                                                                                                                                 J Redekop

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze