Translate

joi, 24 mai 2018
                                                              Domnul este aproape
                                                                     Joi     24     Mai 

                                         "Mi s-a dat un țepuș pentru carne". 2 Corinteni 12.7

                                                                 Un țepuș pentru carne (1)

     Dumnezeu niciodată nu dă un rezervor de putere sfinților Săi. „O dată a vorbit Dumnezeu, de două ori am auzit aceasta: că puterea este a lui Dumnezeu“ (Psalmul 62.11). Acest principiu este important în viața credincioșilor și, aș îndrăzni să spun, foarte important pentru cei care sunt chemați să slujească în Cuvânt. Oricum, în orice lucrare și în orice acțiune a copiilor lui Dumnezeu, este necesară puterea Lui pentru ca ei să poată umbla și sluji prin energia Duhului și prin manifestarea vieții Domnului Isus în trupurile lor muritoare.

     Pentru ca viața creștinului să fie „nu eu, ci Hristos“, disciplina Tatălui intervine într-un fel adaptat fiecărui suflet în parte. Acesta este motivul pentru care, nu mă îndoiesc, toate speculațiile cu privire la care anume trebuie să fi fost țepușul lui Pavel nu au niciun rost. Dumnezeu, în înțelepciunea Lui, a considerat că nu trebuie să ne dezvăluie acest lucru. Faptul că a procedat așa ne lasă să înțelegem că a existat un principiu important al lucrărilor lui Dumnezeu în cazul acestui om, principiu însă aplicabil fiecăruia dintre noi. Fiecare își va avea țepușul potrivit, care va fi exact acel lucru ce va lucra împotriva tendințelor lui naturale, pentru ca orice pretenție a puterii omenești să fie în întregime înlăturată.

     Vedem acest principiu peste tot, însă cel mai clar îl vedem fiecare în propriul nostru caz. Se întâmplă rar ca cineva să cunoască țepușul tainic din carnea altuia. Până ajungem să cunoaștem „sfârșitul de la Domnul“ am da orice să scăpăm de țepușul nostru. Însă El îl ține acolo, făcându-ne să ne simțim întreaga lipsă de putere. Vedem acest lucru, de exemplu, în căsătoriile nepotrivite. Sufletul este apăsat, mai ales acolo unde există o inimă sensibilă și spirituală; și nu există nicio putere de pe pământ care să poată înlătura durerea, iar eliberarea cerească nu este dăruită.

                                                                                                                                      F G Patterson

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze