Translate

luni, 28 mai 2018
                                                                 Domnul este aproape
                                                                      Luni     28     Mai 

          "El a plecat de acolo și a găsit pe Elisei, fiul lui Șafat; și el ara cu douăsprezece juguri înaintea lui și el era cu al doisprezecelea. Și Ilie a trecut pe lângă el și și-a aruncat mantaua peste el". 1 Împărați 19.19

     Dezamăgit de eșecul misiunii sale, supărat pe poporul lui Dumnezeu și preocupat cu sine însuși, Ilie vorbise bine despre sine și rău despre poporul lui Dumnezeu. El își închipuia că rămăsese singurul om credincios lui Dumnezeu, însă a trebuit să învețe că Domnul avea și alți slujitori care dădeau mărturie despre El. Astfel, Ilie a trebuit să facă drumul înapoi de la Horeb și să-l ungă pe Elisei ca profet în locul său.

     În zilele noastre, când stricăciunea este tot mai mare, din cauză că nu putem avea o vedere de ansamblu, ne imaginăm că lucrarea lui Dumnezeu depinde de unul sau doi slujitori devotați ai Domnului și că, odată cu plecarea lor, toată mărturia pentru Domnul va înceta. Trebuie astfel să învățăm că, deși slujitorii părăsesc această scenă, Dumnezeu rămâne, iar El are și pe alții care nu și-au plecat genunchiul înaintea răului.

     Dumnezeu nu îi cheamă în lucrarea Sa pe cei leneși și comozi. Vedem că Elisei își făcea cu sârguință treaba, arând cu douăsprezece juguri de boi, atunci când i-a fost adresată chemarea. Dumnezeu nu-Și alege slujitorii doar din rândul celor mari sau nobili. El poate folosi o tânără slujnică pentru a-l binecuvânta pe un om important; poate lua un tânăr păstor pentru a fi conducătorul lui Israel; și poate alege pe logodnica unui tâmplar sărac pentru a-L aduce pe pământ pe Mântuitorul lumii. De asemenea, El Se poate folosi de câțiva pescari umili pentru a întoarce lumea cu susul în jos.

     Asupra acestui om muncitor își aruncă Ilie mantia, gest care simbolizează faptul că Elisei era chemat să ia locul, să manifeste caracterul și să acționeze în duhul proprietarului mantalei. Omul care până atunci își văzuse cu răbdare de treburile zilnice, lucrându-și ogorul, era acum gata să manifeste minunile harului lui Dumnezeu, urmându-l pe Ilie, ca slujitor și însoțitor al său.

                                                                                                                                                  H Smith

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze