Translate

vineri, 4 mai 2018
                                                                  Domnul este aproape
                                                                       Vineri     4     Mai 

                                   "Făcându-ne cunoscut taina voii Sale". Efeseni 1.9

     Dacă cineva spune că nu vrea să cunoască taine, răspunsul meu este că nu vrea să cunoască ceea ce Dumnezeu dorește să-l învețe. Dumnezeu, în bunătatea Sa perfectă, ne-a oferit mântuirea, după care ne-a dezvăluit toate aceste adevăruri prețioase – „Făcându-ne cunoscut taina voii Sale“. Această taină nu înseamnă ceva ce nu putem înțelege, ci ceva despre care nu am fi putut cunoaște nimic înainte ca Dumnezeu să ne reveleze.

     Nimeni să nu spună: «Tot ce vreau să știu este că sunt mântuit». Dorința noastră trebuie să fie de a cunoaște tot ceea ce Dumnezeu binevoiește să ne învețe. Cuvântul „taină“ înseamnă ceea ce Dumnezeu a găsit cu cale să țină secret, ceva ce înainte nu a fost revelat, dar care acum, după ce a fost revelat, este perfect inteligibil. Semnificația cuvântului „taină“, așa cum lume îl folosește, este cu totul diferită de cea pe care o găsim în Cuvântul lui Dumnezeu. Există multe lucruri minunate în profeții, însă ele nu sunt numite „taine“. În Noul Testament există multe „taine“ explicate, precum cele ale împărăției cerurilor (Matei 13.11). Babilonul, de asemenea, este numit o taină (Apocalipsa 17.5).

     Dumnezeu va uni toate lucrurile din cer și de pe pământ sub domnia lui Hristos. El nu intenționează ca cerurile, așa cum sunt acum, să fie complet despărțite de pământ, ci să aibă un sistem unitar al gloriei cerești și pământești, sub autoritatea lui Hristos – aceasta este taina voii Lui. Este însă ceva mai mult decât atât. El dorește ca noi să avem parte la glorie împreună cu Hristos. Există două mari părți ale tainei voii Sale. Prima este Hristos, iar a doua este Adunarea: „Taina aceasta este mare: eu dar vorbesc cu privire la Hristos și la Adunare“ (Efeseni 5.32). Nu Adunarea este taina, ci „Hristos și Adunarea“. Adunarea este doar o parte subordonată a tainei, fiindcă ea aparține lui Hristos, Capul ceresc peste toate lucrurile.

                                                                                                                                                     W Kelly

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze