Translate

miercuri, 23 mai 2018
                                                                Domnul este aproape
                                                                  Miercuri     23     Mai 

          "Ochii tăi să privească drept și pleoapele tale să caute drept înaintea ta. Cumpănește cărarea picioarelor tale și toate căile tale să fie bine rânduite. Nu te abate nici la dreapta, nici la stânga; depărtează-ți piciorul de la rău!" Proverbe 4.25-27

     Atunci când ești într-o cursă de alergare este bine să-ți ții ochii ațintiți asupra liniei de sosire. Pentru cel credincios, aceasta este Domnul Isus Hristos, aflat la dreapta lui Dumnezeu, în glorie. El este premiul nostru. Orice altceva care Îi ia locul și ne ocupă atenția se va dovedi o mare piedică în calea înaintării noastre. În timp ce ne ținem ochii ațintiți asupra Lui, trebuie să cumpănim cărarea picioarelor noastre. Cărarea sigură este cea care duce direct la El și pe această cărare vom găsi harul necesar pentru înaintarea noastră.

     Privind la dreapta, putem vedea lucruri care apelează la minte, așa cum Satan a înșelat-o pe Eva și a făcut-o să creadă că neascultarea față de Dumnezeu îi va deschide o cale către dobândirea înțelepciunii. Astfel de lucruri par legitime și mulți se lasă păcăliți de aceste ispite ale intelectului. Să avem grijă să nu ne abatem în acea direcție!

     Privind la stânga, vedem plăcerile și bogățiile acestei vieți – lucruri care sunt plăcute și dorite de om. Cu siguranță, copilul lui Dumnezeu trebuie să refuze și aceste ispite. Mulți credincioși înțeleg că ispitele de la stânga sunt periculoase, însă au dificultăți în a înțelege pericolul ispitelor intelectuale de la dreapta.

     Un alt pericol este ispita de a privi înapoi. Când Petru L-a întrebat pe Domnul cu privire la Ioan, a primit acest răspuns: „Ce-ți pasă ție? Tu urmează-Mă!“ (Ioan 21.22). Cu alte cuvinte, ochii noștri să fie îndreptați către Domnul Isus și spre nimic și nimeni altcineva. Cu privire la unii care erau afectați de această boală, apostolul Pavel a scris: „Dar ei, măsurându-se cu ei înșiși și comparându-se cu ei înșiși, nu sunt pricepuți“ (2 Corinteni 10.12).

                                                                                                                                           L M Grant

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze