Translate

luni, 14 mai 2018
                                                                Domnul este aproape
                                                                      Luni     14     Mai

          "Ucenicul acela, pe care-l iubea Isus, i-a spus deci lui Petru: „Este Domnul!“. Ioan 21.7

                                                         Ucenicul pe care îl iubea Isus (4)

     Sunt două pescuiri miraculoase relatate în Noul Testament (Luca 5.5; Ioan 21.3). Una apare la începutul lucrării publice a Domnului, atunci când El i-a chemat pe cei dintâi ucenici, iar cealaltă apare după învierea Sa, când, în harul Său, El le întărește chemarea de a-L urma. Prima pescuire minunată, descrisă în Luca 5, a reprezentat o adevărată descoperire pentru Simon Petru. El a înțeles atunci că Hristos avea putere asupra creației și că era cu adevărat o Persoană Divină. Astfel, Petru și-a părăsit năvodul și s-a încrezut pe deplin în Cel care putea purta de grijă de toate nevoile sale, în timp ce avea să-și împlinească lucrarea de „pescar de oameni“.

     Simon Petru însă căzuse adânc, din cauza încrederii în dragostea sa pentru Domnul. El se lăudase că nu o să se lepede de Hristos, fiindcă Îl iubea mai mult decât ceilalți ucenici (Matei 26.33; Ioan 21.15). Aici vedem pericolul încrederii în dragostea noastră pentru Domnul, în contrast cu a fi ucenici pe care Domnul îi iubește, încrezându-ne astfel în dragostea Lui pentru noi.

     Dimineața, după ce ucenicii se osteniseră în zadar toată noaptea să prindă ceva, Domnul Isus Și-a făcut apariția pe țărm. Ucenicii nu știau că este El. Însă, după ce au aruncat plasa la porunca Sa și după ce au văzut mulțimea de pești pe care o prinseseră, ucenicul pe care îl iubea Isus a spus: „Este Domnul!“. El a fost primul care și-a dat seama cine era Străinul acela. Petru, potrivit firii sale impulsive, a sărit imediat în apă, pentru a ajunge la El. Discernământul spiritual pare să fie tot mai rar printre cei ai Domnului. Ce anume ne va face să discernem mai clar glasul sau voia Domnului? Rămânerea în Hristos și conștiența dragostei și a aprobării Sale!

                                                                                                                                             B Reynolds

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze