Translate

marți, 19 iunie 2018
                                                               Domnul este aproape
                                                                   Marţi     19     Iunie

          "Să ascund Eu de Avraam ce fac? … Pentru că l-am cunoscut că va porunci copiilor săi și casei sale după el să țină calea Domnului". Geneza 18.17,19

     Ești cap de familie? Există citirea Bibliei și rugăciune ca familie în casa ta? Dacă nu, de ce? Cumva inima ta s-a îndepărtat de Dumnezeu, de Cuvântul și de căile Sale? Citești și te rogi în particular? Iubești Cuvântul și rugăciunea? Îți găsești plăcerea în ele? Dacă da, atunci de ce să le neglijezi în familia ta? Poate că te vei scuza dând vina pe nepriceperea și pe timiditatea ta. Dacă așa stau lucrurile, roagă-L pe Domnul să-ți dea putere să-ți biruiești slăbiciunea! Sprijină-te pe harul Său și strânge-ți laolaltă familia, la o anumită oră, în fiecare zi, pentru a citi câteva versete din Scriptură și pentru a rosti câteva cuvinte în rugăciune!

     Primește bine acest îndemn! Începe de îndată, căutând ajutor de la Dumnezeu, iar El nu va întârzia să te susțină, căci niciodată nu dezamăgește o inimă încrezătoare și dependentă. Nu mai continua să neglijezi Cuvântul Său în cercul familiei, fiindcă o astfel de neglijență este extrem de dăunătoare! Nu lăsa ca argumente precum robia și legalismul să te dea înapoi! Dacă a citi Cuvântul este robie, atunci nu putem decât să o primim cu toată inima și să ne lăudăm cu ea.

     Credem că este cel mai minunat privilegiu pentru orice cap de familie să-i adune pe cei ai săi și să citească din Cartea binecuvântată, după care să-și verse inima înaintea lui Dumnezeu în rugăciune. Credem că a face aceasta este în mod special datoria capului familiei. Nu este nevoie nicidecum să dureze mult. De cele mai multe ori, un timp scurt, însă proaspăt și fervent, este de departe cel mai ziditor.

                                                                                                                                       C H Mackintosh

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze