Translate

miercuri, 6 iunie 2018
                                                                Domnul este aproape
                                                                 Miercuri     6     Iunie 

                                                 "Eu una știu: că, orb fiind, acum văd". Ioan 9.25

     În această relatare din Ioan 9 citim despre un om care era orb din naștere. Ucenicii L-au întrebat pe Isus: „Rabi, cine a păcătuit: acesta, sau părinții lui, că s-a născut orb?“. Domnul a răspuns: „Nici acesta n-a păcătuit, nici părinții lui, ci aceasta este pentru ca să se arate în el lucrările lui Dumnezeu“. Prin neascultarea unui singur om, păcatul a intrat în lume și, prin urmare, toți sunt păcătoși și orbi față de starea lor pierdută. „Pentru că toți au păcătuit și n-au ajuns la gloria lui Dumnezeu“ (Romani 3.23).

     După ce a răspuns la această întrebare, Isus a făcut tină și a uns ochii orbului, iar apoi l-a trimis să se spele la scăldătoarea Siloam, de unde acesta s-a întors văzând. N-a durat mult ca vecinii și cunoscuții lui să-l observe și să se mire cum de se putuse întâmpla așa ceva. Fariseii l-au întrebat despre cum ajunsese să vadă și s-au poticnit de faptul că Domnul făcuse această minune într-o zi de sabat. De aceea, ei au tras concluzia că acest Om, Isus, trebuia să fi fost un păcătos. Apoi însă vine răspunsul de neclintit al omului care fusese orb: „Eu una știu: că, orb fiind, acum văd … Dacă Omul acesta n-ar fi de la Dumnezeu, n-ar putea face nimic“. Această afirmație a fost făcută fără nicio ezitare. De unde avea cel care fusese orb o asemenea siguranță? El Îl întâlnise pe Cel smerit și plin de dragoste care umbla printre oameni – pe Cel care a putut spune: „Eu sunt lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nicidecum nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieții“ (Ioan 8.12).

     Ei l-au dat afară din sinagogă pe cel care fusese orb, însă Isus l-a găsit și l-a întrebat: „Crezi tu în Fiul lui Dumnezeu?“. El a răspuns: „Cred, Doamne!“, după care I s-a închinat (versetele 35 și 38). Ce răspuns frumos din partea unei inimi atinse de bunătatea Domnului!

     Ai tu aceeași siguranță pe care a avut-o acest om? Poți spune și tu că ai fost orb, dar că acum vezi, fiindcă Domnul Isus ți-a deschis ochii?

                                                                                                                                           J Redekop

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze