Translate

sâmbătă, 30 iunie 2018
                                                               Domnul este aproape
                                                              Sâmbătă     30     Iunie 

          "Pentru orice lucru este o vreme și pentru orice ocupație un timp sub ceruri: … un timp pentru război și un timp pentru pace". Eclesiastul 3.1,8

                                                                Eclesiastul și creștinul (16)

     Dintr-un anumit punct de vedere, viața creștină este în totalitate un timp pentru război. Apostolul i-a spus lui Timotei să se lupte „lupta cea bună a credinței“ (1 Timotei 6.12). Există însă momente speciale în viața creștină, care pot fi numite „un timp pentru război“. Iuda a intenționat să le scrie credincioșilor despre mântuirea comună, însă Duhul l-a condus să simtă nevoia de a-i îndemna să lupte pentru credința dată sfinților o dată pentru totdeauna (Iuda 3). În Efeseni 6, Pavel vorbește despre „ziua cea rea“, când Satan îl atacă într-un fel special pe cel credincios. Acesta este „un timp pentru război“, când avem nevoie de armura lui Dumnezeu pentru a sta în picioare (Efeseni 6.10-18). Într-un astfel de timp avem nevoie de îndemnul: „Fiți tari în Domnul și în puterea tăriei Lui“. Cât de încurajator este că Duhul lui Dumnezeu, înainte de a vorbi despre vrăjmașul nostru, ne spune că Cel care este de partea noastră este Domnul Însuși, cu puterea tăriei Lui!

     Însă Dumnezeu, în harul Său, ne oferă și „un timp pentru pace“. „Adunarea, în toată Iudeea și Galileea și Samaria, avea pace, zidindu-se și umblând în frica Domnului; și creștea prin mângâierea Duhului Sfânt“ (Fapte 9.31). După o perioadă de persecuție, Adunarea lui Dumnezeu beneficia de un timp de pace, nu numai exterioară, ci și interioară – acea atmosferă plină de pace între cei credincioși. Rezultatul a fost zidirea și creșterea adunărilor. De asemenea, suntem îndemnați să ne rugăm pentru un timp de pace, fiindcă într-un astfel de timp putem trăi liniștiți o viață care să-L onoreze pe Dumnezeu. „Îndemn deci, întâi de toate, să se facă cereri, rugăciuni, mijlociri, mulțumiri pentru toți oamenii, … ca să ducem o viață pașnică și liniștită, în toată evlavia și demnitatea“ (1 Timotei 2.1,2).

                                                                                                                                     M Vogelsang

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze