Translate

vineri, 22 iunie 2018
                                                                Domnul este aproape
                                                                   Vineri     22     Iunie 

          "Iată, eu știu că omul acesta care trece întotdeauna pe la noi este un om sfânt al lui Dumnezeu. Să-i zidim, te rog, o cameră". 2 Împărați 4.9,10

     Îi datorăm totul Domnului, de aceea trebuie să luăm seama la drepturile și la dorințele Lui. Ce dorește El? Mai mult decât orice, El dorește compania noastră. Remarcați în pasajul nostru că omul lui Dumnezeu trecea mereu pe la casa acestei femei evlavioase. Așa procedează Domnul nostru. El caută un loc în inima și în viața noastră, iar Duhul Sfânt a venit pentru a lua din lucrurile lui Hristos și pentru a ni le arăta; în felul acesta trece El mereu pe la noi, pentru a-Și câștiga un loc în inima noastră.

     Omul lui Dumnezeu nu a forțat această familie să-i ofere ospitalitate, ci a acceptat-o atunci când a fost invitat să intre și să mănânce pâine acolo. S-a spus pe drept că beneficiem de compania Domnului exact atât cât avem dorința după ea. Dacă stăruim de El, nu ne va lipsi de compania Sa, fiindcă inima Lui dorește compania noastră și este o bucurie pentru El să vadă cum în inima noastră este stârnită dorința după compania Lui.

     Vizitele lui Elisei în casa aceasta au fost momente atât de minunate, încât sunamita a dorit ca el să nu mai fie un vizitator ocazional, ci un oaspete constant. N-am cunoscut și noi momente de bucurie, atunci când I-am făcut loc Domnului în inima noastră? Aflați în durere, L-am căutat, iar El ne-a binecuvântat cu mângâierea Lui; în momente de tristețe, El ne-a înveselit și a schimbat jalea noastră în cântări de laudă.

     Sunamita a zis soțului ei: „Să-i zidim, te rog, o cameră mică de sus“. O, de-ar sta lucrurile la fel și cu noi, în privința lui Hristos! Așa cum ea i-a pregătit o cameră lui Elisei, la fel trebuie și noi să-I pregătim o cameră lui Hristos. Inima este această cameră – inima ta! Poate că ea nu este foarte mare, însă poate fi camera de oaspeți pentru Împăratul gloriei.

                                                                                                                                            J T Mawson

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze