Translate

luni, 2 iulie 2018
                                                                 Domnul este aproape
                                                                      Luni     2     Iulie 

          "Dumnezeu nu ne-a dat un duh de timiditate, ci de putere și de dragoste și de chibzuință". 2 Timotei 1.7

                                                        Tineri din Scriptură (4) – Timotei (A)

     Timotei fusese crescut de o mamă și de o bunică pline de evlavie (2 Timotei 1.5). În timpul copilăriei sale, aflat sub o astfel de influență evlavioasă, el devenise familiar cu Scripturile Vechiului Testament (2 Timotei 3.14,15). Însă cunoașterea Bibliei nu este de ajuns pentru a ne mântui, de aceea Timotei a ajuns la credința mântuitoare în Hristos prin lucrarea apostolului Pavel (Fapte 16.1). Acest lucru este confirmat de faptul că Pavel îl numește „adevăratul meu copil în credință“ (1 Timotei 1.2).

     Timotei a devenit astfel un urmaș al lui Hristos și un împreună-lucrător cu Pavel în lucrarea creștină. Prin urmare, apostolul avea un interes deosebit în creșterea spirituală a tânărului ucenic. Câteodată suntem orbi la defectele și la slăbiciunile noastre, însă Îi mulțumim lui Dumnezeu că ne oferă mentori evlavioși, care nu numai că percep tendințele noastre, ci, într-un duh de har, ni le și arată și ne oferă soluții spirituale. Timotei era timid din fire și, uneori, această timiditate se poate transforma în frică. Apostolul Pavel detectase această slăbiciune a preaiubitului său copil în credință.

     Pavel era în închisoare, unde aștepta judecata cezarului și, în cele din urmă, execuția. El îi scrie lui Timotei: „Deci nu te rușina de mărturia Domnului nostru, nici de mine, întemnițatul Său“ (2 Timotei 1.8). Era periculos să te asociezi cu apostolul și mulți dintre creștini deja îl părăsiseră. El îi reamintește lui Timotei de darul pe care Dumnezeu i-l dăduse și adaugă: „Dumnezeu nu ne-a dat un duh de timiditate“. Păstrarea simțământului dragostei lui Dumnezeu în Hristos este ceea ce ne oferă biruință asupra fricii: „În dragoste nu este frică, ci dragostea desăvârșită alungă frica“ (1 Ioan 4.18). Ești cumva rob fricii? Atunci lasă-te pătruns de căldura dragostei Lui, fiindcă „El ne-a iubit întâi“!

                                                                                                                                              B Reynolds

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze