Translate

miercuri, 25 iulie 2018
                                                                Domnul este aproape
                                                                 Miercuri     25     Iulie 

          "Eu te voi instrui și te voi învăța calea pe care trebuie să mergi; Eu te voi sfătui, având ochiul Meu asupra ta". Psalmul 32.8

                                                              Călăuzirea lui Dumnezeu (1)

     Adesea suntem ca un cal sau ca un catâr, iar aceasta din cauză că ogorul sufletului nostru nu a fost desțelenit. Când voința noastră este la lucru, Domnul acționează față de noi ca și față de un cal sau față de un catâr, strunindu-ne cu ajutorul frâului și al zăbalei. Când însă fiecare parte a inimii noastre este în contact cu El, Dumnezeu ne călăuzește cu ochiul Său.

     „Lumina trupului este ochiul; când ochiul tău este curat, tot trupul tău este, de asemenea, plin de lumină; iar când ochiul este rău, și trupul tău este plin de întuneric“ (Luca 11.34). Când ochiul nu este curat, nu există comuniune de inimă și de afecțiuni cu Dumnezeu, iar consecința este că voința noastră nu este zdrobită, iar noi nu suntem călăuziți în mod simplu de Dumnezeu. Când inima este într-o stare bună, întreg trupul este „plin de lumină“ și percepem cu ușurință voia lui Dumnezeu. El ne călăuzește cu ochiul Său în orice direcție dorește și ne face să fim grabnici la a înțelege voia și gândurile Sale, fiind dominați de o teamă sfântă (Isaia 11.3). Aceasta este partea noastră, având Duhul Sfânt locuind în noi, anume de a fi grabnici la pricepere în teama de Domnul, iar inimile noastre să nu aibă alt scop decât voia și gloria Lui. Exact așa a trăit Hristos: „Iată, vin; în sulul cărții este scris despre mine. Este desfătarea mea, Dumnezeul meu, să fac plăcerea Ta“ (Psalmul 40.7,8). Unde lucrurile stau așa, împrejurările pot fi dificile și dureroase, însă va exista întotdeauna bucuria generată de ascultare, iar Dumnezeu ne va călăuzi cu ochiul Său. El lucrează cu noi pe bază morală și nu ne va descoperi voia Sa dacă nu trăim într-un duh de ascultare. Aceasta este de fapt ascultarea credinței – inima trebuie să fie într-o stare de ascultare, așa cum a fost a lui Hristos.

                                                                                                                                              J N Darby

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze