Translate

miercuri, 11 iulie 2018
                                                                 Domnul este aproape
                                                                   Miercuri     11     Iulie 

          "Prin credință au cucerit împărății … au astupat gurile leilor … au scăpat de ascuțișul sabiei … alții au fost torturați … alții au fost încercați prin batjocuri și biciuiri, ba încă și lanțuri și închisoare". Evrei 11.33-36

     Evrei 11 se încheie cu descrierea faptelor de vitejie ale bărbaților și femeilor care au triumfat prin credință. Ei pot fi împărțiți în două categorii: cei care au fost în mod evident biruitori prin credință și cei care, în mod aparent, au fost biruiți, în ciuda credinței lor.

     Prima categorie este una în care toți am dori să fim. Din ea fac parte oameni ca Ghedeon, Barac și Samson, care au fost judecători faimoși ai lui Israel, pe care Dumnezeu i-a folosit pentru a-Și elibera poporul. Au fost, de asemenea, oameni precum Daniel, care a supraviețuit în mod miraculos într-o groapă cu lei, sau oameni precum Ilie, care a biruit patru sute cincizeci de profeți falși chemând foc din cer.

     Totuși au fost și alți oameni ai credinței care au fost aruncați în groapa cu lei și care au fost imediat sfâșiați în bucăți, sau alții care au fost băgați în închisoare și au sfârșit acolo. Mulți dintre martorii credincioși ai lui Dumnezeu au fost omorâți cu pietre, au fost tăiați în două cu ferăstrăul, au fost uciși cu sabia sau au fost torturați.

     Credința înțelege că, deși Dumnezeu este întotdeauna același, El nu acționează întotdeauna în același fel. Căile Lui sunt perfecte și întotdeauna lucrează spre binele suprem al celor care Îl iubesc. Spre lauda și gloria Sa, El va manifesta triumful credinței prin sfinții Săi din orice timp și din orice împrejurare.

     A fost credința acestor oameni în van? Ce ne vor răspunde ei atunci când îi vom întâlni în cer? După ce au suferit împreună cu Hristos, vor și împărăți împreună cu El. „De aceea și noi, având un nor așa de mare de martori care ne înconjoară, dând la o parte orice greutate și păcatul care ne înfășoară așa de ușor, să alergăm cu răbdare în alergarea care ne stă înainte, privind țintă la Isus“ (Evrei 12.1,2).

                                                                                                                                          G W Steidl

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze