Translate

miercuri, 18 iulie 2018




                                                                 Domnul este aproape
                                                                 Miercuri     18     Iulie 

          "Numai în Dumnezeu rămâne liniștit sufletul meu; de la El vine mântuirea mea. Numai El este stânca mea și mântuirea mea, turnul meu înalt; nu mă voi clătina mult". Psalmul 62.1,2

     Unul dintre cele mai dificile lucruri pentru noi este să așteptăm liniștiți ca Dumnezeu să lucreze. De multe ori gândim că a aștepta înseamnă a sta pasiv până când ceva se întâmplă. Totuși, în mijlocul unor împrejurări furtunoase, nu ne place inactivitatea, ci instinctul nostru este să reacționăm repede și să forțăm schimbarea lucrurilor.

     În acest psalm însă, cuvântul „așteptare“ are o semnificație diferită, aceea de a sta pe loc până la noi ordine. În loc să optăm pentru pasivitate, ar trebui mai degrabă să ne oprim din acțiunile noaste și să ascultăm instrucțiunile lui Dumnezeu. Câteodată Domnul tace, însă întotdeauna El are un scop. El știe momentul perfect când noi trebuie să acționăm și, până la acel moment, trebuie să așteptăm. Este nevoie de mai multă tărie să stai liniștit în mijlocul împrejurărilor furtunoase, decât să te agiți căutând cu înfrigurare o soluție.

     Dar trebuie să mărturisesc că și eu acționez de multe ori cu nerăbdare. Când se întâmplă acest lucru, devin nervos, mă plâng și Îl pun pe Dumnezeu la îndoială. Aceste reacții nu sunt însă potrivite pentru un creștin. Pavel ne spune clar să nu ne îngrijorăm pentru nimic (Filipeni 4.6) și ne învață ca mai degrabă să ne rugăm Domnului, care ne oferă pace. Trebuie să așteptăm în liniște, fără să ne plângem, ceea ce înseamnă că trebuie să avem răbdare. Ca lucrurile să stea așa, trebuie să ne încredem în înțelepciunea, în dragostea și în puterea lui Dumnezeu. Nu greșim niciodată atunci când ne sprijinim pe El.

     Cheia pentru a găsi pace în furtună este de a ne sprijini doar pe Dumnezeu. Când refuzăm să facem așa suntem în pericol de a lua decizii greșite. El ascultă toate rugăciunile noastre, însă noi trebuie să stăm liniștiți și să ascultăm răspunsul Său.

                                                                                                                                        T Hadley, Sr

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze