Translate

joi, 2 august 2018
                                                                 Domnul este aproape
                                                                      Joi     2     August 

          "Atunci împăratul l-a ridicat pe Daniel și i-a dat multe daruri mari și l-a pus conducător peste toată provincia Babilonului și căpetenie a guvernatorilor peste toți înțelepții Babilonului. Și Daniel a cerut de la împărat și el i-a pus pe Șadrac, Meșac și Abed-Nego peste treburile provinciei Babilonului. Și Daniel era la curtea împăratului". Daniel 2.48,49

     Daniel, fiind el însuși răsplătit și slăvit, nu-i uită pe aceia care se rugaseră împreună cu el. Totul este împărțit cu ei.

     Ce om minunat era Daniel! Este ceva în caracterul său care mie mi se pare fermecător. Îmi aduce aminte în această privință de apostolul Pavel. Nu se poate spune despre Daniel sau despre Pavel că erau marcați de zgârcenie sau de egoism. Cât de mici și de săraci suntem noi! Ce micime de caracter mizerabilă și ce egoism dovedim noi adesea! Am fost chemați să ne bucurăm de plinătatea lucrurilor lui Dumnezeu și este de o importanță imensă să continuăm mereu să le împărtășim cu ceilalți.

     Daniel era un om al rugăciunii și al laudei, iar apoi, împărțind tot ce primise cu frații săi, a propășit (vedeți și capitolul 6.28). Aici găsim secretul unui sfânt care prosperă în viața sa spirituală. Nu uitați că, dacă am primit lumină, aceasta nu este pentru noi, ci pentru ceilalți. Noi suntem doar niște vase în care Dumnezeu Și-a pus lumina, iar de acum încolo suntem responsabili să împărtășim și să dăm mai departe fie lucrurile referitoare la evanghelie, fie adevărurile cu privire la Adunare. Și sunt încredințat că acest adevăr, pe care-l culegem și-l strângem în sufletele noastre, curând va mucegăi în adâncul nostru, dacă nu-l folosim și nu-l dăm mai departe. Devenim astfel supuși lâncezelii și uscăciunii spirituale, de care mulți copii iubiți ai lui Dumnezeu suferă. Ei dobândesc adevărul, dar nimeni altcineva nu beneficiază de el.

                                                                                                                                        W T P Wolston

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze