Translate

marți, 7 august 2018
                                                               Domnul este aproape
                                                                  Marţi     7     August 

          "Aceste cuvinte, pe care ți le poruncesc astăzi, să fie în inima ta". Deuteronom 6.6

     Nu vom putea niciodată să explicăm altora ceva ce noi înșine nu am înțeles mai întâi. Domnul este interesat ca noi nu numai să ne temem de el (versetul 2), ci și ca în inimile noastre să locuiască din belșug Cuvântul Său, astfel încât el fie întotdeauna pe buzele noastre, în discuțiile pe care le avem cu cei din familia noastră și cu ceilalți credincioși. Orice ocazie și orice eveniment, mic sau mare, trebuie folosite pentru a împărtăși Cuvântul.

     Versetul 8, „să le legi ca semn pe mâna ta și să-ți fie ca fruntare între ochii tăi“, arată cât mult trebuie ca acest Cuvânt să fie folosit în mod practic în ceea ce facem (mâna) și în lucrurile cu care ne preocupăm (ochii).

     În Luca 8.18 citim: „Luați seama deci cum auziți; pentru că oricui are i se va da; și oricui nu are, i se va lua și ceea ce i se pare că are“. Cunoașterea intelectuală a Cuvântului nu este de niciun folos atunci când apar necazurile sau încercările. Ceea ce cuiva i se pare că are nu-l poate ajuta deloc. Cuvântul trebuie însușit prin credință și pus în practică pentru a-l avea cu adevărat.

     Copiii învață foarte repede din acțiunile, bune sau greșite, ale părinților; ei văd imediat ceea ce părinții lor fac și ceea ce le preocupă mințile. Îi văd în cămin și în afara căminului și observă cu ușurință orice diferență de comportament. Cuvintele și faptele trebuie să meargă împreună, altfel ele vor transmite un mesaj cu totul nepotrivit. Când copiii pun întrebări, răspunsurile trebuie să fie din Cuvântul lui Dumnezeu, deoarece credința vine din auzirea lui. Acest lucru este însă posibil doar atunci când noi înșine avem Cuvântul din belșug în inimile noastre.

     Binecuvântările noastre sunt în locurile cerești în Hristos, iar Dumnezeu dorește să fim încontinuu preocupați cu ele și în ele să ne găsim bucuria și bogăția, atât din punct de vedere individual, cât și ca familie. Cuvântul lui Hristos să locuiască din belșug în noi, ca să poată fi văzut în orice acțiune a noastră!

                                                                                                                                                A Leclerc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze