Translate

miercuri, 8 august 2018
                                                                Domnul este aproape
                                                                Miercuri     8     August 

          "În aceasta a fost arătată dragostea lui Dumnezeu față de noi, că Dumnezeu L-a trimis în lume pe singurul Său Fiu, ca noi să trăim prin El". 1 Ioan 4.9

     Sunt unii care spun că lui Dumnezeu nu-I pasă, că El este un spectator indiferent la suferința omenirii și că nu este deloc interesat în mersul acestei lumi. Este aceasta cu adevărat atitudinea lui Dumnezeu? Sau mai degrabă este minciuna diavolului?

     Noi recunoaștem măreția lui Dumnezeu. Putem citi istoria puterii și a gloriei Sale la orice pas (Psalmul 19.1-3), însă aceasta este tot ceea ce știm despre El? Dacă așa ar sta lucrurile, n-am putea răspunde la întrebarea pusă la începutul acestei meditații. Putem fi umpluți de admirație la vederea mărimii gloriei Sale, însă doar această cunoaștere nu aduce nicio mângâiere și nu ne poate spune dacă Lui Îi pasă sau nu de om.

     Știm însă cu mult mai mult decât atât și El a găsit un fel minunat de a ne transmite mai mult. El ne-a trimis nu un înger, ci pe Însuși Fiul Său, de pe buzele Căruia am aflat că nicio vrabie nu cade la pământ fără voia Lui și că Celui care menține toate lucrurile prin cuvântul puterii Sale Îi pasă de cele mai slabe și mai nevrednice dintre creaturile Lui. Înțelegem astfel că Lui nu-I este indiferent dacă creaturile Sale suferă. Dumnezeu are milă de vrăbii, iar omul este mai de preț decât multe vrăbii.

     Da, lui Dumnezeu Îi pasă și a dovedit acest lucru în mii de feluri, însă în mod special prin faptul că L-a dat pe singurul Său Fiu să moară pentru oameni. Facem apel la cei îndurerați și cu inima zdrobită, în special la cei care nu-L cunosc încă pe Dumnezeu, să-L pună la încercare și să vină la El cu toate necazurile lor. El vă va asculta glasul, vă va ierta păcatele, vă va mângâia inimile și vă va da un loc și o parte în acea lume în care El Însuși va șterge orice lacrimă din ochii voștri (Apocalipsa 21.4).

                                                                                                                                        J T Mawson

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze