Translate

sâmbătă, 11 august 2018
                                                               Domnul este aproape
                                                              Sâmbătă     11     August 

          "Un tânăr cu numele Eutih, stând pe fereastră, copleșit de somn adânc, pe când Pavel stătea de vorbă cu ei de mult timp, fiind copleșit de somn, a căzut jos de la al treilea etaj și a fost ridicat mort. Dar Pavel, coborând, s-a aplecat asupra lui și, îmbrățișându-l, a spus: „Nu vă tulburați, pentru că sufletul lui este în el“. Fapte 20.9,10

                                                            Tineri din Scriptură (8) – Eutih

     Căderea lui Eutih de la etajul al treilea are nu doar o aplicație morală cu privire la creștini, în mod individual, ci și una profetică, în legătură cu istoria Adunării. Acest tânăr fusese într-o așa măsură biruit de somn, pe când îl asculta pe Pavel, încât a căzut de la etaj.

     Domnul Isus a profețit, în Matei 13.25, că oamenii vor adormi și că vrăjmașul va semăna neghină. Această parabolă ne învață că este nevoie deopotrivă de veghere și de energie pentru a putea menține ceea ce ne-a fost încredințat. Dacă este o lipsă de veghere în mărturia creștină, diavolul va semăna imitațiile lui otrăvitoare. De fapt, tocmai așa s-a și întâmplat. La sfârșitul vieții lui Pavel a început o depărtare de învățătura sa (2 Timotei 1.15; 4.10,11). Creștinii au renunțat la trăsăturile distinctive ale doctrinei lui Pavel. La sfârșitul secolului al treilea, adevărurile legate de Adunare și de revenirea iminentă a lui Hristos erau deja pierdute. În timp ce oamenii au dormit, vrăjmașul și-a făcut lucrarea, iar Adunarea s-a afundat treptat în întunericul evului mediu. Pentru ochii oamenilor părea că mărturia creștină, în adevărul și în simplitatea ei, fusese pierdută.

     Pavel le-a spus sfinților din Troa: „Nu vă tulburați, pentru că sufletul lui este în el“. Astfel, Dumnezeu a trezit Adunarea din somnul ei în timpul Reformei, după care, în secolul nouăsprezece, i-a redat pe deplin doctrina lui Pavel. După ce Eutih a fost readus la viață, citim că Pavel a predicat până în zori – o ilustrație profetică a faptului că doctrina lui va continua până la venirea Domnului.

                                                                                                                                          B Reynolds

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze