Translate

vineri, 31 august 2018
                                                                  Domnul este aproape
                                                                    Vineri     31     August 

      "Și David i-a zis: „Al cui ești? Și de unde ești?“ Și el a zis: „Eu sunt un tânăr egiptean, rob al unui amalecit, și stăpânul meu m-a părăsit, pentru că m-am îmbolnăvit acum trei zile“.            1 Samuel 30.13

                                              Tineri din Scriptură (10) – Tânărul sclav egiptean

     David l-a întrebat pe tânărul egiptean care fusese abandonat pe câmp: „Al cui ești?“. Tânărul i-a răspuns cu sinceritate: „Eu sunt un tânăr egiptean, rob al unui amalecit“. Aceasta este o lecție instructivă – sinceritatea cu privire la propria stare este un lucru esențial pentru orice păcătos. O altă lecție pe care o putem învăța de aici este că trebuie să existe „mărturisire cu gura“ (Romani 10.9). Dumnezeu dorește ca adevărul să locuiască în părțile dinăuntru, iar gura vorbește din prisosul inimii.

     Tânărul a mărturisit că fusese robul unui amalecit, care îl abandonase după ce el se îmbolnăvise. Toți oamenii sunt robi, fie al unui stăpân, fie al celuilalt – îi slujesc fie lui Satan, fie lui Hristos. Nu există teren de mijloc. Pavel ne arată de asemenea că putem fi robi fie păcatului, fie dreptății (Romani 6.16-20). Satan este un stăpân aspru, care, după ce își împlinește scopurile cu robii săi, îi abandonează, așa cum vedem ilustrat prin cazul acestui tânăr rob egiptean.

     Stăpânul amalecit a fost insensibil cu privire la robul său egiptean, însă cât de diferit este David! Lui i-a păsat de starea tânărului. David era un stăpân bun, căruia îi păsa de nevoile oamenilor săi. Sub comanda lui David, chiar și cei care erau prea osteniți să meargă la bătălie au avut aceeași parte la prada de război (versetul 24). Cât de binecuvântați suntem noi, avându-L pe Hristos ca Stăpân al nostru! Este scris că El „va împărți prada cu cel puternic“ (Isaia 53.12). El a plătit prețul pentru a ne răscumpăra, însă va împărți cu noi prada dobândită prin biruința Sa.

                                                                                                                                              B Reynolds

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze