Translate

vineri, 27 martie 2020




                     SCRISOARE CU PRIVIRE LA INTERZICEREA STRANGERILOR


     J. N. D. - Londra, februarie 1859


     Catre dl. M.,

     Scump frate, am aflat in mod indirect ca strangerile vostre au fost inchise, cel putin pentru moment. Nu este nevoie sa va spun ca inima mea este cu fratii in aceasta imprejurare, si cat de mult am pe inima ca ei sa fie in orice privinta calauziti de Dumnezeu.

     Noi ne-am rugat deja aici pentru voi si am credinta in Dumnezeu, care este deasupra oricarui lucru, si care nu-Si indeparteaza niciodata ochii de la ai Sai. El Se va ingrijii de voi si va face sa straluceasca harul si gloria Sa spre binele vostru. Ramaneti, va implor, aproape de El, astfel incat sa stiti ce este de facut in Numele Sau, sa fiti incurajati, incat stralucirea fetei Sale sa va sprijine credinta. Sprijinul Sau este tot ce ramane. Aceste lucruri nu sunt la intamplare si nicidecum fara stirea Lui.

     "Nenorocirea" se spune: "nu rasare din tarana " (Iov 5.6), si oricare ar fi instrumentele, cursul acestei lumi nu este ghidat de locuitorii ei, nici chiar, in primul rand, de vrajmasul sufletelor  noastre. Dumnezeu a spus lui Satan: "Ai vazut tu pe servitorul meu Iov?" Dumnezeu vedea ca Iov avea nevoie de nenorocire, vrajmasul insusi nu era decat intrumentul. Fara indoiala, imprejurarile pe care fratii le traverseaza sune o incercare, dar prin care harul lucreaza in inimile lor spre binecuvantare; si fie ca aceasta sa fie in toti ! Simtim ca nu suntem din aceasta lume; inima este chemata sa-si spuna : Pentru dragostea lui Hristos Il urmez eu,si pentru ca El are cuvintele vietii vesnice, si pentru ca Il urmez trebuie sa Ii slujesc, dupa cum El a spus? Nu sunt eu dispus sa accept mersul lumii pentru a avea odihna in lume? Intrebare serioasa pentru inima! Nu am nevoie sa spun ca, doar in lucrurile unde Cuvantul lui Dumnezeu angajeaza constiinta, ne supunem autoritatilor; dar noi nu ne compromitem cu lumea in lucrurile lui Dumnezeu pentru a ne face mersul in aparenta mai usor. Spun "in aparenta", caci un pas face altul si in masura in care avansam este din ce in ce mai greu sa ne oprim. Oh! fie ca Domnul sa dea fratilor un duh linistit si rabdator; ca ei sa-L astepte pe Domnul si sa se increada in El, cu siguranta ca El nu-Si intoarce niciodata fata Sa de la cei drepti, si ca El va interveni la momentul opurtun. Fie ca fratii sa arate toata blandetea , dar si toata fermitatea, increzandu-se in Dumnezeu, si dedicandu-se rugaciunii. Este imposibil ca Domnul sa îi uite pe ai Sai, in ciuda incercarii.

     Fie ca Domnul sa intoarca aceasta incercare in binecuvantare, si ca ea sa îi împinga pe frati spre Dumnezeu si sa îi reapropie de El; Fie ca ea sa le faca viata spirituala mai profunda si sa fie mijlocul prin care ei sa petreaca mai mult timp cu Dumnezeu. Va scriu, scump frate, mai degraba pentru a va marturisi cat de mult i-au parte la incercarea voastra, si sa va spun ca fratii vostrii se gandesc la voi inaintea lui Dumnezeu. Ma încred în El; nu am vazut ca vreodata El sa nu-I pese de ai Sai - niciodata !

     Salutati cu afecfiune pe toti fratii; sa se roage lui Dumnezeu; sa se roage mult; aceasta le va da blandete si curaj in acelas timp. Nu este ceva nou ca crestinii sa sufere pentru Cel care i-a iubit atat de mult.Dumnezeu s-a ingrijit pana in prezent de scumpii Lui copii din Franta. El nu se schimba, si daca fratii sunt tari si rabdatori, aceasta se va intoarce in binecuvantare. Fie ca Dumnezeu sa îi pazeasca. El lucreaza in Franta si in alte parti; nu cred ca EL sa isi retraga marturia Sa. El poate sa va disciplineze, pentru ca voi sa dati o marturie mai curata, mai stralucitoare, mai cereasca, dar El nu îi va lasa, nici nu-i va parasii pe cei care se incred în El...
   
     Inca odata, salutati pe frati cu siguranta afectinuii mele- ar trebui sa spun a noastra.

 

   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze