Translate

marți, 24 noiembrie 2020

 


                                                       Intimitate cu Dumnezeu


     J. N. Darby


     "Si Domnul i S-a aratat la stejarii lui Mamre, pe cand sedea la intrarea cortului sau, in arsita zilei". Geneza 18:1

     Dumnezeu a aparut inaintea cortului lui Avraam. A intrat, a vorbit si a mers cu patriarhul. In harul Sau infinit, Dumnezeu a prevazut pentru noi ceva mai bun. El a venit si S-a aratat El Insusi in Isus. Suntem siguri ca avem, in Omul Hristos Isus, pe cineva care mijloceste totdeauna pentru noi (Romani 8:34). Da, putem sa ne vedem in Hristos inaintea lui Dumnezeu. Duhul Sfant ne permite sa traim in intimitate cu Dumnezeu. Avraam insusi nu avea aceasta favoare. Nu putea sa o aiba, deoarece temelia necesara nu fusese inca pusa.

     Fara indoiala, noi n-am facut multe progrese in practica acestei apropieri cu Dumnezeu. Cu toate acestea, acesta este privilegiul nostru pentru totdeauna. Acesta nu este ceva palpabil si vizibil, dar realitatea acestei intimitati nu este cu putin mai mica. 
     Prezenta Domnului nu l-a infricosat pe Avraam. O astfel de teama este un efect al pacatului. Daca am vazut gloria lui Dumnezeu in Isus, prezenta divina devine dulce pentru noi. In aceasta intimitate, gasim o putere inepuizabila si o incredere deplina. A cunoaste pe Dumnezeu, aceasta este cu adevarat viata eterna (vezi Ioan 17:3). Prezenta Sa ne face deosebiti de fericiti.

     Cand un suflet are aceasta incredere, Dumnezeu impartaseste cu el gandurile Sale. Este ceea ce se intampla aici. Dumnezeu il considera pe Avraam prietenul Sau. El vorbeste cu el de ceea ce avea sa se intample cu lumea (18:17 ; vezi si Ioan 15:15). Cu un prieten, nu vorbim lucruri banale, ci despre ceea ce avem pe inima. Avraam este separat de lume, este cu Dumnezeu pe muntele unde s-a intors (Geneza 13:4 si 12:8). In toata intimitatea, el vorbea cu Dumnezeu despre judecata care avea sa vina peste lume, aici peste campia Iordanului unde se afla Sodoma si Gomora. La fel, Biserica este separata de lume pentru a fi cu Dumnezeu. Ea Ii este foarte draga. Dumnezeu incredinteaza gandurile Sale Bisericii. Nu este vorba numai despre ceea ce are intentia de a face pentru ea, ci despre ceea ce ameninta lumea. Fiul Omului va judeca pe cei vii, precum si pe cei mori, si El ne-a vorbit in Cuvantul Sau (vezi 2 Timotei 4:1) !

     Preluat din calendarul "Seigneur este proche"





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aze